Samuel West heter mannen som ställer ut 80 olika "läckerheter" från jordens alla hörn. Besökaren får bland annat smaka på marsvin, tugga på ost med krypande larver, smaska på rå aphjärna och dricka musvin.

Det serveras vidare friterad tarantella (en art av fågelspindel), tjurpenis, tomatjuice med marinerade getögon, kokt ankägg med foster och Su Callu (en ost som görs inuti magsäcken på en nydiad, slaktad getkilling.

Samuel West berättar för TT vad han själv tycker är den äckligaste maten på utställningen: isländsk surhaj

– Det smakar ammoniak och död. Någon har beskrivit det som att tugga på en urinindränkt madrass, säger han.

Vad man tycker är motbjudande föda beror på var man vuxit upp i världen konstaterar Samuel West, som fann saltlakrits extremt konstigt när han flyttade till Sverige från USA.

– Jag minns det, det var det äckligaste som fanns, säger han till TT.

Andra svenska "delikatesser" som serveras är Kalles kaviar och surströmming.

Idén till äckelutställningen uppges vara att få besökarna att ifrågasätta sina föreställningar om mat och öppna för nya proteinkällor som insekter och laboratorieodlat kött. Den som ändå får det att vända sig i magen under besöket kan använda sig av kräkpåsen man får på vägen in till museet.

Fakta: Några av maträtterna som visas på utställningen

På utställningen på Slagthuset i Malmö visas ett 80-tal maträtter. Några exempel:

Mo..

Fakta: Några av maträtterna som visas på utställningen

På utställningen på Slagthuset i Malmö visas ett 80-tal maträtter. Några exempel:

Mongolisk Mary (tomatjuice med marinerade getögon)

Tjurpenis

Friterad tarantella

Balut (kokt ankägg med foster)

Fladdermussoppa

Menudo (soppa på får- eller komage)

Kiviak (alkungefåglar som fermenterats inuti en rensad, ihopsydd säl)

Su Callu (ost gjord på nydiad getkillings mage)

Casu Marzu (ost med levande larver)

Hákarl (fermenterad haj)

Surströmming

Kalles kaviar

Saltlakrits

Annons

Mat