Under två dagar fick hon och de dryga 30 deltagarna pröva på nya grenar, vässa tekniken i andra och putsa på konditionen.

— Vi har ofta kvinnor som kommer till oss under våra andra läger. Därför tyckte vi att vi skulle erbjuda dem en riktigt härlig helg bara för tjejer, förklarar arrangören Patrik Johansson, Träningskonsulten.

Annons

På lördagen var det premiär för tjejhelgen, där deltagarna från framför allt Skaraborg, men även andra delar av landet medverkade.

— Tanken är att erbjuda en buffé av träningsformer vid fyra givna tillfällen. Vi har löpning, stavgång, gympass och rullskidor, berättar Patrik Johansson.

Föreläsningar om kost och hur man optimerar sin träning ingick också.

— Och så vill vi att alla ska ha roligt, understryker Patrik Johansson, som hoppades att deltagarna även skulle hitta nya träningskompisar.

För Lisa Appelgren och Aina Östman från Mariestad var helgen lyckad.

— Det har varit jättetrevligt. Jag är lite trött i kroppen nu, men det har varit roligt och givande och på en bra nivå, säger Aina Östman, som tränar fotboll och går på gym ett par gånger i veckan.

Kompisen Lisa Appelgren tränar också regelbundet.

— De har väldigt bra instruktörer här. Vi har fått många bra tips, speciellt i löpningen som jag är intresserad av. Men du kan också prova saker här som du inte testar annars. Det är bara att köra så hårt du orkar, säger hon och skrattar.