Kanal 5:s dokusåpa Ullared har blivit en riktig långkörare. På måndag den 19 januari är det premiär för sjätte säsongen.

Precis som sist finns Helene Zulauf från Skara med. Hon är tillbaka för att på nytt jaga saker som sätter guldkant på tillvaron.

– Men några karlar kommer jag inte att jaga den här gången, säger hon skrattar.

Nej, den här gången har Helene tagit med sig sambon Robert Lundberg. Paret träffades efter att förra säsongen spelats in. Nu får tv-tittarna följa dem när de utforskar varuhuset.

Grilltema

På plats finns förstås också Helenes shoppingväninna Mari-Anne Bengtsson från Stenstorp. Tillsammans ordnar de en grillfest.

– Vi bjöd ner några vänner till festen, det var jättekul, berättar Helene Zulauf, som ser fram emot säsongspremiären.

– Jag har längtat efter starten. Förra gången var jag väldigt nervös, nu känns det bara bra, konstaterar hon.

Den här gången är hon inte heller lika lågmäld, utan mer sitt vanliga jag - den glada, spontana och positiva Helene.

– Men det är svårt när man inte har något manus, inflikar Robert Lundberg, som var lite nervös under inspelningarna.

– Ja, när de ställer frågor vill man gärna fundera över vilket svar som låter bäst. Men man får lita på att produktionsbolaget inte tar med de värsta sakerna. Sedan måste man ju vara beredd på att de kan klippa som de tycker blir bäst, menar Helene Zulauf.

Under säsongen får tittarna också träffa Helene hemma i Skara.

– Ja, jag blev lite förvånad när de ringde från produktionsbolaget och ville göra ett hemma hos-reportage, berättar hon.

Snabb städning

Tv-teamet ville komma dagen efter, så det blev bråttom att göra fint.

– Ja, det är nog den snabbaste storstädningen jag sett, säger Robert Lundberg och ler lite menande mot Helene, som var ganska nervös inför besöket.

Det hann dock bli fint i god tid. Allt höll dock på att sluta i katastrof. När Helene öppnat dörren för tv-teamet hörde de en hög smäll och ett klirr från köket.

– Jag hade ställt fram vitt mousserande vin - alkoholfritt förstås - som vi kunde skåla i och hade tagit av metallhättan. Nu hade korken farit ur av sig själv, krossat tre glas och hela golvet var fullt av glas och vin, berättar hon.

– Det var bara att städa upp och sedan kände jag att inget värre kunde hända. Det blev bra ändå i slutändan.

TV