Travsport är bäst på plats. Det är en slogan som svensk travsport kört med länge.

Det kan nog stämma, men inte alltid. Åtminstone inte på Axevallatravets huvudrestaurang när det vankas V75.

Vi var ett gött kompisgäng med gamla ekedalare som hyrde en minibuss och for till Axevalla i lördags. I det stora hela var det en mycket trevlig dag med många skratt och mycket sång, eller hur Daniel Fredriksson? Men när det kom till servicen på restaurangen fanns det ingen anledning att dra på munnen.

Det är inte fel att ta bra betalt på restaurang. 595 kronor för förrätt och huvudrätt (exklusive dryck) är okej under förutsättning att det smakar därefter och servicen funkar.

Annons

Vi tog plats vid vårt bord vid tvåtiden på eftermiddagen. Efter drygt två timmar och tre påstötningar fick vi in förrätten. Den får en trea av fem i betyg. Huvudrätten, en buffé, fick man hämta själv. Eftersom de flesta ätit upp när vi greppade tallrikarna var kön inte längre så värst lång. Alltid något. Jag kan nog säga att dagens rätt ute på lunchställen slår ut det som erbjöds i nio fall av tio.

Nåväl, det mättade i alla fall. Men tallrikarna med matrester blev stående på borden. Efter en timme städade jag, med flera, undan disken själva för att få lite bättre plats vid bordet.

Kaffet (självservering) hoppade jag över eftersom jag inte, som vissa andra fått erfara, hade lust att stå och vänta i en halvtimme, för att mötas av tomma tevekannor och tomma fat.

För att ytterligare stryka under den undermåliga upplevelsen var det stört omöjligt att höra några förhandstips och intervjuer i högtalarsystemet. Och det tog fram till lopp nio (av tolv) innan man kom på att det var en bra idé att tona ned belysningen i samband med lopp. Initiativet möttes av spridda applåder.

Ingen skugga ska falla över den underbemannade serveringspersonalen. De unga tjejerna slet så svetten lackade. Det var synd om dem. Kritiken riktas uppåt.

Jag åker gärna till Axevallatravet i fortsättningen också. Men då står jag utomhus, lyssnar till det sköna klappret av hovar, tar en hamburgare och får en betydligt större spelkassa på köpet.

* * *

För övrigt. Donald Trump snackar skit om vårt kära fosterland Sverige. Känns kanon! Om det varit tvärtom hade jag blivit orolig. På riktigt.