Jubileumsveckan startade förra fredagen, med öppna aktiviteter för omvärlden. Sedan har programpunkterna avlöst varandra under veckan fram till den här fredagen, då det är dags för grand final med personalen i högsätet.

– Det är jätteroligt att göra något för personalen. I kväll får vi uppmärksamma det hårda arbete som görs av alla. Det behöver vi och det känns jättekul att göra det, säger högskolans rektor Lars Niklasson.

Dagen till ära är han iklädd en tidstypisk kostym i brun manchester. Temat för kvällen är nämligen 70-80-tal, som en blinkning till den tidsperiod då Högskolan i Skövde startade och började växa fram på allvar.

– Vi sa det lite på skoj från början, som att det skulle vara ett litet inslag, men det tog skruv och många har gått all in. Det har varit en jättekul snackis inför den här kvällen, säger Pernilla Klingspor, som är eventkoordinator på högskolan och den som hållit i trådarna inför kvällen.

Annons

En snabb titt i foajen på Valhall under tiden som gästerna droppar in bekräftar det hon säger. I vimlet finns exempel på många fantasifulla outfits som tyder på att uppmaningen verkligen har hörsammats.

När det inledande minglet med tillhörande bubbel var avklarat satte sig gästerna till bords för att avnjuta en trerätters middag. Som förrätt bjöds en viltcarpaccio, följd av röding som varmrätt, med en kladdkaka ackompanjerad av rostade nötter och vaniljsmetana till efterrätt. Som sig bör bjöds det även på vin till varmrätten.

Under kvällen vankades det även underhållning i form av en kavalkad över åren som gått på högskolan. Något omvänt inledde man i nutid och tog sig därefter tillbaka genom åren för att sluta med öppnandet 1977.

– Det blir bildspel och lite olika speakergrejor och lite roliga inslag för att det ska kännas lite extra, berättar Pernilla.

Lite senare på kvällen fick gästerna även en musikalisk överraskning då ett par välkända bröder anslöt och framförde några låtar.

Bland kvällens gäster fanns som sig bör exempelvis högskolans förste rektor, Lars-Erik Johansson. Men även tidigare kårordföranden hade bjudits in, varav 14 fanns på plats.

– Bland annat är Eva Levin Larsson, som var först på den posten, säger Pernilla, som innan hon försvinner vidare in i vimlet hoppas att alla ska få en riktigt trevlig kväll.