Sara Berglund är 37 år och ingenjörsutbildad på KTH inom Innovation och Design, och har även studerat arkitektur vid Virgina Commonwealth University i USA samt Ljusdesign vid Konstfack.

Hon kommer närmast från produktutvecklingsbolaget Semcon där hon ansvarat för verksamheten i Jönköping & Östergötland. År 2014 mottog hon priset Årets framtidschef av tidningen Chef.se.

— Kinnarps satsar och vi ser att Sara kommer till oss med bred kunskap om produktutveckling, affärsutveckling samt kan samverka med arkitekter och ergonomer, säger Kinnarps vd Robert Petersson i ett pressmeddelande.

Ett drömjobb

Sara Berglund som börjar sin nya tjänst i januari nästa år verkar också nöjd.

— Det här är ett drömjobb. Jag har följt Kinnarps de senaste åren och varit imponerad över deras miljöfokus där de ligger långt före sina konkurrenter samt deras fokus på möbler för offentliga miljöer där de håller världsklass, säger hon.

Kinnarps är i dag en av Europas största leverantör av arbetsplatsinredningar med verksamhet i ett 40-tal länder. Produktionsenheter finns förutom i Kinnarps i Västergötland i Jönköping och Skillingaryd.