På måndag samlas alla volontärer och anställda på Kvinnohuset Tranan på Scandic Billingen i Skövde. På scenen står Kristin Lönnsjö som ska ge tips på hur man blir självsäker.

Kristin har själv kämpat med extremt dålig självkänsla och berättar att hon under många år trodde att det var så det skulle vara, att det var en del av hennes personlighet. När Kristin sedan förstod att det var ett beteende började hennes resa till bättre självkänsla.

Kristin berättar om hur hon jagade andras beröm förr vilket blev en ond spiral.

- Om man är duktig så måste man göra ännu bättre ifrån sig nästa vända för att få mer beröm.

Jakten på andras uppmärksamhet och gillande gick illa för Kristin som gick in i väggen två gånger innan hon fick hjälp att se grundproblemet.

- Så länge jag fortsatte utan självkänsla skulle jag gå in i väggen om och om igen tills jag inte kunde resa mig igen. Det vill jag verkligen förhindra att andra är med om.

- Det var tufft att gå från att känns sig totalt värdelös till att kunna stå och vara stolt över något som inte var perfekt. Jag förstod att jag var lika värdefull oavsett vad jag presterade.

- Nu när jag kommit ut på andra sidan så vill jag hjälpa så många andra som möjligt.

Nu har fyrbarnsmamman Kristin växlat från Biståndsingenjör till Diplomerad Professionell coach med eget företag.

- Jag vet hur värdefullt det är att våga gå sin egna väg och att följa sina drömmar. Det hade inte blivit så här bra utan en bra självkänsla i grunden.

Annons

De redskap och tekniker som hon samlat på sig under åren en kraftfull redskapsväska som hon delar med sig av till Tranan.

- Jag brinner för att hjälpa andra att växa i sig själva och våga nå sina drömmar. Därför känns det självklart att stötta Kvinnohuset Tranan. Om jag kan hjälpa personalen så kan de i sin tur hjälpa de boende till bättre självkänsla.

Kvinnohuset Tranan idéburen organisation som arbetar aktivt för att motverka alla former av våld och hjälper till exempel kvinnor och barn som blivit utsatta för våld i hemmet med boende. Förutom skyddat boende har de även öppen samtalsmottagning och jourverksamhet för kvinnor och barn som utsatts eller riskerar att utsättas för våld.

Hot