Själv förnekar den 16-åriga kvinnan brott, men åklagaren har lagt fram ett antal sms som en del av bevisningen. Ett av fallen handlar om att flickvännen hotat en av målägande med våld eftersom han lämnat uppgifter vid polisförhören och hon har också skrivit ”fy fan för er och era äckliga lögner”.

Till hans flickvän har hon sagt ”han ska springa åt annat håll när han ser henne” och också lämnat ut hans hemadress.

Ytterligare fall

Ytterligare ett av vittnena har hotats på samma sätt. Hon ska bland annat före rättegången ha sagt ”jag kommer att dra ut dig och din mamma om ni sitter därinne när jag kommer dit”.

Till den förstnämndes flickvän har hon även sagt att ”jag har sagt innan att XX ska hålla sig borta” och ”jag sade både till dig och XX att inte gå in”.

Till vittnet har hon också meddelat att "Jag ska ge dig en varning. Ser du mig i Götene, spring åt andra hållet." och lagt till "att han ska akta sig långt åt helvete för när jag träffar honom är han körd”.

Fler hot

Till målägarens flickvän har hon också skrivit ”glöm inte att tänka efter i morgon på vad du säger. Kommer få reda på allt direkt efteråt, fucka inte upp det så som XX gjorde”.

Annons

Nu åtalas kvinnan för flera fall av övergrepp i rättssak och olaga hot mot fyra personer.

Hot