Jag har funderat på hur det står till med nästan alla instanser i vårt samhälle. Jag har levt här i över 70 år och har märkt att hela vårt land har förändrats till det sämre de sista åren. Vad kommer detta sig? Var beror det på? Är det någon som har svaret på detta?

Sjukvården: Den fungerar väldigt dåligt med långa väntetider. Ta till exempel urologen på Skaraborgs sjukhus i Skövde. Man kommer inte in där. Bara cancerpatienter får komma dit på undersökning. Har man tur kan man få åka till Göteborg för att få samma sak utförd.

Vårdcentralerna: Är det inte akut får du vänta i 4-5 veckor på ett besök, vilket jag tycker är orimligt.

Annons

Jag tänker också på alla svårt sjuka som inte får det stöd och hjälp av assistenter som de behöver. Det är bara neddragningar.

Skolan: Även den fungerar dåligt. Betygen blir sämre. Det finns ingen ordning i skolsalarna. Alla pratar i munnen på varandra, och det är hög ljudvolym. Jag har fått uppgifterna från många barn. Disciplin måste införas om barnen ska få lugn och ro och kunna lära sig någonting.

Polisen kanske är det största problemet. Kolla på tv och i tidningar: Det har aldrig varit stå stökigt överallt. Många kör bil drogpåverkade. Det är otroligt farligt. Det känns som om även inbrott och rån ökar. När vi äldre och ungdomar inte vågar gå ut ensamma under den mörka tiden på dygnet, då är det något fel i vårt samhälle.

Var har alla pengar tagit vägen i vårt rika Sverige, som politikerna står och skryter om. Man börjar undra.

Det kanske finns politiker som tycker att jag är en gnällgubbe, men det är fler än jag som tycker att det ser mörkt ut nu.

Det är väl bara att vänta på att det finns några politiker i vårt Sverige som kan ändra på detta, tillbaka till vårt fina land, som det var förr i tiden, om det inte är försent.

Arne Pryssander, undrande pensionär