Ett skadedrabbat Skövde kom till spel med endast 14 spelare, varav tre målvakter, i onsdagskvällens match mot Sävehof. Namn som saknades i IFK var Alfred Ehn, Felix Kasch och Victor Röxner.

Matchfakta

IK Sävehof - IFK Skövde HK 36–24 (18–13)

Mål, IFK: Rasmus Wremer 5, Christopher Hedberg 4, M..

Matchfakta

IK Sävehof - IFK Skövde HK 36–24 (18–13)

Mål, IFK: Rasmus Wremer 5, Christopher Hedberg 4, Max Broman 4, Adam Samuelsson 3, Jack Thurin 2, Kristian Svensson 2.

Målvakten Michael Andersson var dock tillbaka efter skada. Likaså var Christopher Hedberg som fick en flygande start när han gjorde matchens första mål från högerkanten.

Skövde kom till serieomstarten i Partille Arena med fyra raka segrar innan VM-uppehållet. Sävehof är dock ett starkt hemmalag, och det visade man upp i första halvlek när laget skaffade sig några bollars försprång på IFK Skövde.

Tappade innan halvtid

I mitten av halvleken krympte IFK avståndet för en kort stund till endast en boll efter två snabba mål, det senare ett vackert sådant signerat Christopher Hedberg.

Sävehof var snart tillbaka i en tremålsledning igen. I ett kritiskt läge med två minuter kvar av den första halvleken stod Sävehofs målvakt Anton Hagvall för en fin räddning och i anfallet därpå kunde Sävehofs Olle Forsell Schefvert ge sitt lag en fyramålsledning.

Ännu ett misslyckat Skövdeanfall och utvisning gjorde att Sävehof kunde sätta dit en femmålsledning just innan halvtidspaus, 18–13.

Annons

— Jag tycker att vi spelade helt okej i 25 minuter. Sedan fick vi en utvisning med två minuter kvar av första halvlek, vilket ställde till lite, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

Föll med tolv

Sävehof inledde andra halvlek med att göra ytterligare tre raka mål, och plötsligt var uppförsbacken enorm för IFK.

— Vi fick ytterligare en utvisning mot oss tidigt i andra, och då rann det iväg, säger Liljestrand.

Det tog åtta minuter innan Skövde spräckte halvtidsnollan. Därefter blev det ytterligare tio Skövdemål i den andra halvleken, samtidigt som Sävehof gjorde totalt 18.

Matchen slutade 36–24 efter en andra halvlek utan någon vidare vilja från Skövdehåll.

— Vi hade ett alldeles för dåligt försvarsspel. Vi var i vinterdvala helt enkelt och var för geistlösa bakåt, säger Patrik Liljestrand.

Hur känns det att segersviten är bruten?

— Vi visste att Sävehof borta skulle bli tufft. Visst spelade vi bra borta mot dem sist, men idag var vi för defensiva i vårt försvarsspel.

Hur tar ni er tillbaka till vinnarspåret efter detta?

— Det är bara en förlorad match. Det kan vara bra att få en liten väckarklocka också, avslutar Liljestrand.