Trots att AIK ligger sist i Handbollsligan var man ändå seriens tredje formstarkaste lag inför mötet i Solnahallen med tre segrar och ett kryss på de senaste fyra matcherna. Samtidigt hade Skövde sex raka matcher utan bortaseger – den senaste var mot just AIK i början av oktober.

Skövde inledde matchen bäst. Halvvägs in i första halvlek hade man skaffat sig en fyramålsledning, och efter tre raka mål av Jack Thurin gick man till och med upp i sexmålsledning, 12–6, efter 20 spelade minuter.

Innan halvtidsvila avstannade dock Skövdes offensiva forcering och AIK lyckades krympa avståndet tillbaka till fyra mål, och man gick till paus med ställningen 10–14.

Thurin bäste målskytt

Skövde hittade ett ordentligt flyt i anfallsspelet i början av den andra halvleken och när man gjorde fem raka mål de första tio minuterna var AIK rejält avhängda.

Hemmalaget påbörjade en återhämtning i mitten av den andra halvleken. Man kom nära, men aldrig tillräckligt. Matchen slutade med Skövdeseger, 25–28.

Jack Thurin blev Skövdes bästa målskytt med sju fullträffar, samtidigt som Axel Frantzén utsågs till matchens bästa spelare.

– Vi arbetade bra bakåt och hade bra anfallsspel. Det var det vi vann på, analyserar Miguel Mbumba i C Mores sändning efter matchen.

Ny tvåa i tabellen

Segern var den första på bortaplan på sex matcher.

– Vi har haft det svårt borta ett tag. Det är skönt att komma igen och få lite självförtroende även på bortaplan, säger Mbumba.

Annons

Redan om några dagar, närmare bestämt på annandagen, möts de båda lagen igen, men då i Arena Skövde.

– Det är bara att ladda om. Är vi lika laddade och tända då som vi var idag så ska det nog gå bra, avslutar Miguel Mbumba.

IFK Skövde klättrar i och med segern upp på en andraplats i Handbollsligan.

Matchfakta

AIK – IFK Skövde 25-28 (10-14)

Mål, IFK: Jack Thurin 7, Axel Frantzén 6, Christopher ..

Matchfakta

AIK – IFK Skövde 25-28 (10-14)

Mål, IFK: Jack Thurin 7, Axel Frantzén 6, Christopher Hedberg 4, Casper Ebbesen 3, Matias Helt Jepsen 3, Miguel Mbumba 2, Adam Samuelsson 2, Kristian Svensson 1.