IFK Skövde går in i den nya Handbollsligasäsongen med målsättningen att ta sig till slutspel. På fredagen inledde laget resan mot en slutspelsplats när man premiärspelade mot Hammarby på bortaplan. Och matchen blev, precis som väntat, jämn.

Hemmalaget öppnade bäst och såg till att skaffa sig en tidig tremålsledning. Skövde kom emellertid igen efter flera fina mål av Rasmus Wremer.

Skövdeprodukten briljerade i Hammarbymålet

Västgötarna kunde därefter sakteligen börja trycka på för att ta över ledningen. Men IFK Skövde-produkten Anton Hellberg, som numera vaktar Hammarbymålet, såg genom flertalet fina räddningar till att det inte blev så. När lagen gick till pausvila efter första halvlek var ställningen 12-12.

– Vi var lugna och metodiska fram till att vi skulle göra mål. Vi hade många bra lägen och borde ha satt fler av dem än vi gjorde. Men Hammarbyförsvaret gjorde det bra, säger tränare Jonas Wille.

LÄS MER: Olausson: IFK-supportrar ska akta sig för att gapa efter för mycket

I andra halvlek rivstartade Skövde och tog snabbt ledningen genom tre snabba mål.

Annons

– Vi började andra halvlek jättebra och Matias Helt Jepsen utmärkte sig lite extra, säger Wille.

Men det effektiva anfallsspelet avtog ju längre halvleken gick. Och när det återstod ungefär en kvart kvar att spela tog Hammarby kontroll över matchen. De 978 åskådare som hade letat sig till Eriksdalshallen fick sedan se hemmalaget ta kommandot och till slut vinna matchen med 28-25.

– Det var tråkigt att förlora premiären och vi fick inte starten vi ville. Men det är många matcher kvar och vi satsar på att ta oss till slutspel. Samspelet i försvaret måste blir bättre och anfallarna ska träna mer avslut, så det måste vi jobba på, avslutar Jonas Wille.