IFK Skövde hade inför mötet med Redbergslid inte förlorat på hemmaplan.

Senast var det Alfred Ehn som tillsammans med målvakten Michael Andersson såg till att avgöra matchen mot Hammarby på hemmaplan.

Men i stället för en ny seger blev det en förlust. Precis som borta mot Sävehof tappade laget en ledning under den andra halvleken. 16-13 i halvtid vändes till seger, 26-28, av Redbergslid.

RIK:s målvaktslöfte Tobias Thulin såg med sina 19 räddningar till att hjälpa RIK till seger.

Annons

- För det första kan man inte vinna matcher när man har en sån procentutdelning som vi har. Han (Thulin) har 45 procent och 19 räddningar. Vi har nio. Då vinner vi inte. Att vi ens är nära i slutet är fantastiskt, för vi bränner så mycket lägen, säger tränaren Patrik Liljestrand.

IFK Skövdes Michael Andersson startade matchen och kom upp i 27 procent med sina sex räddningar, ungefär samma siffror som kollegan Robert Lechte som stoppade tre av tio skott.

- För att vi ska ha en chans måste siffrorna vara 50/50. RIK:s målvakt var överlägsen. Om vi inte har fler räddningar måste vi gör fler mål, säger Liljestrand som inte vill hänga ut målvakterna.

- Nej, jag tänker inte hägna ut någon. Då kan man hänga ut hela laget och mig. Det är mycket man kan hänga i dag.

- Det har lika mycket att göra med våra skott, om att vi måste göra mål på våra lägen.

- I slutändan handlar det om att ha kvalitet på det man gör. I dag hade vi inte kvalitet på våra skott. Det är inte mer med det.