IFK Skövde är fortsatt obesegrat hemma i Arena Skövde. Och nu har laget även börjat att vinna på bortaplan. I söndagens bortamatch mot HIF Karlskrona hamnade man visserligen i ett tidigt underläge.

– De (Karlskrona) startar matchen aggressivt och kommer in med mycket energi. Det är en väldigt jämn match i början, säger Rasmus Wremer till Cmore.

Men IFK kom igen och tog ett rejält grepp om matchen ju längre den första halvleken led.

– Vi får till försvarsspelet bra. Bård (Egil Tobiassen) har kommit in och hjälpt oss och Victor (Ljungkvist) gör en jättefin försvarsmatch i dag, säger Wremer.

Åsheim briljerade

I målet stod Håvard Åsheim i vägen för det mesta och framåt bidrog många spelare med flera mål. Det gjorde att gästerna kunde ta med sig en sjumålsledning in i halvtidsvilan.

– Vi gör ett ryck och kan ta greppet om matchen.

Ställningen var 7-14 efter 30 spelade minuter.

Trummade på

Skövde trummade på och var fortsatt det klart bättre laget i andra halvlek mot Karlskrona, som hade svårt att både göra mål och täppa till bakåt. Bortalaget höll undan bra och vann matchen med 30-23. Det var lagets andra raka seger på bortaplan.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, det är inte lätt att åka ner till Karlskrona och möta dem. Vi har kanske inte rosat marknaden alla gånger på bortaplan i år men nu gör vi en gedigen insats, säger Rasmus Wremer.

IFK Skövde är i och med söndagens seger två Handbollsligan. Nu väntar en månads VM-uppehåll.

Annons

– Det känns goare att gå på en månads ledighet med en seger i ryggen, så det var skönt att vinna i dag,

Matchfakta

HIF Karlskrona-IFK Skövde

23-30 (7-14)

Målen, Skövde: Axel Franzén 6, Rasmus Wreme..

Matchfakta

HIF Karlskrona-IFK Skövde

23-30 (7-14)

Målen, Skövde: Axel Franzén 6, Rasmus Wremer 5, Jack Thurin 5, Miguel Mbumba 4, Victor Ljungkvist 3, Christopher Hedberg 3, Matias Helt Jepsen, Bård Egil Tobiassen, Jesper Jensen, Adam Drebin.

Publik: 947