Projektet som klubbens Yvonne Klarson har startat med bidrag från Svenska Badmintonförbundets Idrottslyft.

Falan har arrangerat fleraträningsdagar under året där man bjuder in erfarna tränare. Den här gången var det dubbelexperten Putra som körde damdubbel med tjejerna. Snabba fötter och taktiskt spel var några av de saker som han fokuserade på. Dessutom hjälpte Yvonne Klarson, Falan och Frida Kjellén från Ulricehamn till med träningen.

Duktiga tjejer från bland annat Ulricehamn, Kinnekulle, Mariestad och Alingsås deltog. Från hemmaklubben Falan så var det Nellie Carlsson, Emma Klarson och Caroline Larsson som var med.

Det brukar alltid vara bra deltagarantal på Girl Power-dagarna, vilket är otroligt roligt för Falköping, som också har ett Badmintongymnasium, NIU, på orten. Alla tjejer som är med är speciellt inbjudna för att dom satsar på sin sport. Detta gör att nivån på träningarna blir extra hög. Det kan idag vara svårt att få tjejer i den här åldern att stanna kvar och göra en seriös satsning i sin idrott. Med bland annat detta som bakgrund och att höja träningsnivån har Falan lyckats att samla dessa tjejer från Västergötland, som vid det här laget känner varandra väldigt bra.

Vid nästa tillfälle som tjejerna skall träffas blir i slutet av juli då en Stockholmsresa är inplanerad. Det blir 3 dagars med träning på Bosön, där många elitidrottare lägger sina landslagsläger. Detta blir en av höjdpunkterna och en bra start på nästa säsong.

Annons