Jag hälsar dig varmt välkommen till Västgötaslätten, Mariestad, Vara och Falköping, som är några stopp under din sommarturné genom Sverige!

Med våra milslånga stränder mot både Vänern och Vättern tillsammans med vår bördiga åkermark och levande landsbygd kommer du snart inse att detta inte är en plats för socialistisk propaganda. Här på Västgötaslätten klarar vi oss bra utan förmynderi från er i Stockholm. Här på Västgötaslätten är det bilen och småföretagandet som får samhället att gå runt.

Bönderna är ofta egna företagare och ska spendera sin tid ute på markerna och inte inne på kontor. Tack men nej tack till dieselförbud och ytterligare regelkrångel för företagare, detta kan du lämna hemma i Stockholm.Jag hoppas att du nu i din sista tid som statsminister får tid till att reflektera kring vad som faktiskt driver vår landsbygd framåt. Det är inte utflyttning av olika myndigheters huvudkontor till diverse orter runt om i landet (som numera också visat sig vara endast S-styrda kommuner) som människor i glesbygden efterfrågar. Det som gör mest nytta för dessa invånare och näringsidkare är istället ett reformerat strandskydd som gör att fler kan bosätta sig nära vatten, enklare regler för lantbrukare eller att tillåta gårdsförsäljning för alla bryggerier och dryckesproducenter på Västgötaslätten.

Du uttalade dig i SVT i våras om att ”klyftan mellan stad och land ska slutas”. Det är en målsättning som jag delar med dig, men tyvärr tycks du helt missat vilka metoder som leder till att målet uppfylls.

Annons

I grund och botten är det här en fråga om rättvisa. Vi behöver ett Sverige som håller ihop. Ett Sverige där hela samhället är levande. Om du bor på Södermalm eller utanför Hjo ska inte göra skillnad på dina möjligheter att lyckas. För oss är det en självklarhet att alla ska ha möjlighet att ta sig till jobbet,oavsett om det är med dieselbil eller tunnelbana. Det är en rättighet för alla svenskar, oavsett på landsbygd eller i stad.

Det är vår skyldighet som politiker att förse våra invånare med rätt verktyg för att företagande ska vara lätt, eftersom det är i företagen jobben skapas. Inte hos dig på Rosenbad.

I moderaternas Sverige ska det vara lika för alla. Möjligheten att ta sig till jobbet ska vara desamma. Du, Stefan Löfvén, för en landsbygdsfientlig politik som inte är välkommen här på Västgötaslätten.

Robin Nerell, distriktsordförande, Moderata Ungdomsförbundet Skaraborg