Funderar på varför det är så märkligt att de negativa rösterna alltid är de röster som hörs mest. Det finns så mycket som är positivt men ändå fungerar människan så att man fokuserar på det negativa. Är inte det märkligt?

Jag har hört diskussionerna om Platåskolan de sista månaderna (eller rent av året) men varför hörs bara de som är negativa till den nya skolorganisationen? Jag vet ju att fler med mig är positiva och längtar tills skolan är klar. Vågar vi inte vara positiva eller vad är problemet? Vill vi vara gnälliga?

Jag är så glad att det finns modiga politiker som är folkvalda av oss invånare i Falköpings kommun. De har fått ett förtroende genom den demokratiska processen att leda Falköpings kommun och barn- och utbildningsnämnden och vilket tålamod och vilken styrka de visar upp.

Den nya Platåskolan ingår i den nya skolorganisationen som egentligen startades redan 2014 med en översyn av PWC som gav kommunen tydliga riktlinjer och besked på vad som mer eller mindre var tvunget att göras. Det är inte bara skolor utanför kommunen som inkluderas i detta utan även skolor i den centrala staden såsom exempelvis Åttagårdsskolan, Vindängen och Mösseberg. Alla skolor blir påverkade och som ni säkert redan hört så är det för att skolorna i Falköpings kommun ska bli så bra som möjligt för alla barn, inte bara för mitt och grannens utan också för barnet som bor i Kinnarp eller i Broddetorp exempelvis. Jag har valt att tro på att det kommer bli jättebra.

Annons

Min son går i dag i åk 5 på en skola där det är hög andel barn med annat modersmål än svenska. Det är fler barn från en annan kultur än vad det är svenska barn. Min son fick en stämpel på sig om hur han är, hur han ser ut och hur han fungerar redan i första klass. Han andas ut nu. Han är så glad att han vet att det snart bara är en termin kvar på den här skolan. Lärarna är fantastiska, skolan har resurser och han har fått stöd men det hjälper inte honom. Han vill ha en ny chans och det vet han att han får när han börjar åk 6 i en annan skola med en helt ny klass.

Många är rädda för att Platåskolan blir för stor. Det är inte jag. Har ni varit inne på Ållebergsgymnasiet? Där går det över 1000 elever och det varken känns eller märks för lokalerna är så sjukt bra byggda och planlösningen är fantastisk. Jag har bara hört gott om vårt fina gymnasium.

Jag är säker på att Platåskolan kommer bli ännu bättre. Man tar in alla parametrar man kan och låter experterna göra sitt jobb i arbetet med skolan. För ingen vill ju att detta ska bli dåligt. Alla vill att det ska bli bra. För alla och allas barn.

Höj din blick och ställ dig utanför så ser du säkert saker från den ljusa sidan, även du! Alla barn är värda en likvärdig skola med rätt förutsättningar. Då lyckas vi.

Positiva Arne