Den senaste tidens insändare där SD-väljare försvarar sitt val består idel av punkter som de är missnöjda med bland styrande politiker.

Jag ser inga argument som förklarar varför just SD förtjänar dess röster. Att påstå att SD-väljare är intelligensbefriade (som någon annan skribent skrev) är inte okej, alla har rätt till sin åsikt och sin röst. Men om man ska rösta på SD behöver man känna till vad man röstar på.

Partiets historia är en sak, det är ren fakta att de är ett i grunden rasistiskt parti. Det kan ingen motsäga. Men om vi bortser från det då (för att slippa motargumentet att S minsann var med och drev rasbiologiska institutet en gång i tiden) och ser på vad de pysslat med de senaste åren?

Här kommer lite exempel: På sajten Avpixlat (numera Samhällsnytt) sprids rasism, muslimhat och främlingsfientlighet. Sajten är en grogrund för rasism likväl som för SD att vinna fler väljare.

Sajten startades 2011 på SD:s kontor i riksdagen av bland andra Jimmie Åkesson och Kenth Ekeroth. Något de förnekar. Men bankkkontot dit donationer till sajten går är Kenth Ekeroths privata (han har använt pengarna till bland annat att betala över 100.000 i privat skatteskuld). Dessutom är det han personligen som registrerat varumärket. Flera högt uppsatta inom SD har skrivit hatiska inlägg på sajten under falska namn, men erkänt först efter att det bevisats på papper.

Annons

Counter-jihadrörelsen är en rörelse som förespråkar kraftigt våld mot muslimer och står som inspirationskälla för mängder av hatbrott. En av grundarna: Kenth Ekeroth.

Efter dåden i Utøya fördömde SD rörelsen. Två månader senare tipsade de sina läsare på just Avpixlat om organisationens bloggare och hyllade den istället. Rörelsen har inspirerat terrorister över hela världen, Anders Breivik och Peter Mangs är två av dem som tog ord till handling och utförde terrordåd i tron om att de hade folket bakom sig.

2014 gick SD ut med en hård reklamkampanj mot EU-migranter. Innan dess lämnades de i fred, men efter kampanjen ökade våldet mot tiggare lavinartat. De misshandlades, hälldes vatten på, spottades på och föll offer för falska angivelser. Ytterligare exempel på hur SD föder ett våld och skyller på människor på grund av sitt ursprung.

Inför valet 2014 portades tidningen Expressen från SD:s valvaka. Skälet var att de veckorna innan avslöjat politiker som skribenter på Avpixlat där de spridit sin rasism. Låter det som ett demokratiskt parti?

2012 ville SD slå tillbaka mot sin nya fiende, så kallade ”pk-media”. De uppmanade då läsarna till Avpixlat att filma, förfölja och avslöja privata detaljer om journalister vilket ledde till mängder av hot och våld mot journalister i Sverige. Hur tror du yttrandefriheten (Något av det svenskaste som finns) kommer bli i SD:s Sverige?

2015 när flyktingströmmarna pågick öppnade Europa och Sverige sina armar och tog emot de som flydde från helveten. SD såg sin chans och målade i kampanjer och torgmöten ut flyktingarna som arga unga män som inte respekterar kvinnor, om invandrare som kriminella och att vi måste stänga gränserna. Man skrämde återigen upp befolkningen och hetsade till hat mot flyktingarna. Sedan uppmanade man folk att agera.

SD höll ett torgmöte den 17 oktober där Kenth Ekeroth manade till kamp inför lyriska nazistiska organisationer och sympatisörer. Tre timmar senare brann det första flyktingboendet. Den närmsta tiden brann det mer eller mindre i hela Sverige på olika boenden.

Om SD gjorde något för att fördöma dåden eller manade till lugn? Nej. Man svarade med att lägga ut listor på partiets Facebooksida med adresser på planerade flyktingboenden.

Alla får rösta på vad de vill, det är det som är så fantastiskt med våra demokratiska rättigheter. Men med rösten kommer också ett ansvar. Sverige har en del problem, men att rösta på SD är inte svaret. SD är ett parti som gång på gång uppvisar beteendet där de ställer människor mot varandra och där de föder och sprider hat.

Jag vägrar tro att det är vad alla SD:s väljare vill ha. Jag tror helt enkelt inte ni vet vad ni röstar på. Att ni röstar mer mot de andra partierna än för SD. Till dig som av olika skäl lutar åt att lägga din röst på SD: Läs Gellert Tamas lysande bok ”Det svenska hatet”, där många av dessa exempel kommer ifrån, innan du röstar. Då vet du åtminstone vad du röstar på.

Signaturen Sverigevän