Detta är ju jättebra - men hur tänker ni i socialnämnden när ni förnekar en grupp hårt (helt ideellt) arbetande människor i ”Tillsammans för ensamkommande i Falköping” 800 000 kronor av dessa miljoner?

Är det någonstans dessa pengar skulle göra en fantastisk nytta är det väl hit - till dessa skötsamma ensamkommande ungdomar som snart fyller 18! 

Både för framtidens Falköping - på ett mänskligt plan - och inte minst för alla dessa underbart engagerade människor i föreningen som tar privata lån, skriver hyreskontrakt i eget namn, samlar in pengar från vänner och bekanta - för att hjälpa dessa hårt kämpande killar att få stanna här där de rotat sig! 

Man blir faktiskt helt förtvivlad över det synnerligen omänskliga sätt som allt detta skötts på sedan den öppna dörren ”slogs igen”!  

Jag skäms över att vara svensk. Jag skäms över mitt Falköping - en stad som jag framhållit som ett fint exempel på integration - med till exempel projektet ”språkvän” och ”Connect Falköping” inför vänner från Stockholm, Malmö och andra problemställen.

Tänk om och tänk rätt.

Gunilla J Carlsson