”Nu startar ombyggnaden av trafikmiljön på Ranten. Det ska bli säkrare för fotgängare och cyklister men också en mer inbjudande miljö kring resecentrum.  Eftersom trafiksignalerna försvinner och ersätts med rondell får vi en bättre trafiksituation med ett ständigt flöde som släpper igenom trafiken, säger gatuchef Fredrik Johansson.”

Jag kan inte se att vi som bor på Ranten har fått en bättre miljö då flödet som Fredrik Johansson uttalar sig om är ett ständigt flöde av tung trafik. Var det detta som kommunen hade för ögonen när man ville göra en inbjudande miljö för oss som bor på Ranten?

Så här såg det ut när Ranten byggdes om 2013

Man får inte köra tung trafik på Danska Vägen, men man får köra med full fart med den tunga trafiken genom ett tidigare hårt belastat trafikstråk Ranten (det är inte många mjölkbilar som kör i den lagliga farten, 30 km/h).

Finns det någon politiker eller parti som vågar driva att den tänkta vägen över Fåraberget kommer till stånd eller är det så att de politiker som bor på Pålhammarsområdet fortfarande har makten över denna fråga.

Till alla Er politiker i Falköpings kommun, våga visa lite kurage och se till att vi på Ranten slipper all denna trafik.

Bernt Bragnå boende på Ranten