Solen ligger på, men i skuggan är det lite svalare. På grusplanen vid Valleskolan i Axvall går det att parkera både i sol och skugga. Hundratals bilar har samlats för att spela denna veckas traditionsenliga bingospel. På många av bilarna ser man lösningar för egenskapad skugga, det handlar oftast om filtar som är hängda över rutan för att hindra solens strålar från att leta sig in i bilarna.

Får man bingo så tutar man, då kommer funktionärer fram och kontrollerar brickan. Vinner man jackpot så kan man vinna upp till hela 30.000 kronor. Åke och Margareta Bremer har själva inte vunnit så stora summor på bingon.

– Nej, vi förlorar mest, men du ska prata med han killen där borta, han har vunnit 80.000 på bingon, säger Åke och pekar på bilen bredvid.

Någon intervju med personen som åsyftas får denna reporter tyvärr inte, men nog finns det vinnare bland människorna som samlats denna heta fredagskväll.

Åke och Margareta bor i Axvall och har hållit på med bilbingo i ungefär fyra år. De tycker att bingon gör bra underhållning, mycket på grund av de trevliga människorna som samlas.

– Man har inte så mycket att välja på, så man får ta det som finns. Men det är trevlig gemenskap här och man träffar många människor.

Några meter bort sitter ett annat par som hoppas på vinst ikväll. Joakim och Carina Liliesköld från Lidköping har valt att sitta i varsin solstol istället för i bil. De har varit på samtliga bingokvällar denna sommaren och håller med om att storheten ligger i gemenskapen.

Annons

– Det är socialt och mysigt. Det är därför vi lägger pengarna på detta istället för att åka utomlands, säger Carina.

De har vunnit jackpot en gång, då blev de 20.000 kronor rikare.

– Vi satsar på 30.000 idag, säger Joakim.

Det märks att besökarna på Valleskolans grusplan tar bingon på stort allvar. När siffrorna väl börjar ropas ut i högtalarsystemet hörs inte ett knyst, tills någon tutar bingo då. Nu på fredag är det dags för bingo igen i Axvall, det arrangeras under hela sommaren fram till den 24 augusti.