Från att sjunga i en tunnel efter krogen till över en miljon visningar på Facebook, nationellt pressintresse med radiointervjuer och framträdanden i Nyhetsmorgon på TV4. Ingen dålig resa att göra på endast några veckor.

– Sjunga i live-TV gick förvånansvärt bra och Peter Jihde var supertrevlig. Det var inte så märkvärdigt egentligen, säger Isak.

Den senaste och kanske mest avgörande händelsen i Isak Halléns liv är däremot det nyligen inledda samarbetet med musikproducenten och tv-profilen Anders Bagge.

Vad har hänt den senaste tiden egentligen?

– Hela bandet, som numera heter ISAK istället för Arkaden, åkte upp och träffade Anders Bagge hemma hos honom i Stockholm. Anledningen till att det blev just han är för att han visade intresse för hela bandet och inte bara mig. Och sen är han ju en väldigt skön kille. Han kallade oss till och med för sina söner när vi var uppe och hälsade på, så det är väldigt familjär och härlig stämning med honom.

Vem var det som föreslog ett namnbyte?

– Just ISAK var det faktiskt Bagge som kom på. Vi hade en hel hög förslag, men många var väldigt dåliga. Vår gitarrist Teo ville till exempel att vi skulle heta Phat-Q, vad det nu betyder.

Annons

Efter ett lyckat möte, inklusive rundtur, med den folkkäre musikproducenten står det nu klart att ISAK kommer samarbeta Bagges nya förlag Dreamhill.

– Jag tror att vi är det första bandet som skriver på och det känns jättehäftigt. Vi har fått väldigt fria händer också vilket är enormt viktigt för oss. Nu är det bara att påbörja processen med att skriva nya låtar och sen åka upp till Stockholm för att spela in.

Anders Bagge har knappast varit den enda att visa intresse för Isak. Inte ens under vår intervju fick han vara ifred från agenter och andra människor som törstar efter hans stämma.

– Att folk hör av sig för att de vill samarbeta med mig eller så är verkligen något som jag gillar, men jag kan tyvärr inte tacka ja till allt. Det är sånt jag kan ha lite ångest över. Att jag inte kan vara en del av allt.

I höst är det planerat för bandet att ha ett gäng låtar klara, som Bagge kan skicka ut genom sitt nätverk för att se om någon nappar.

– Han är ju känd för att ha ett bra kontaktnätverk, så förhoppningarna är att någon i USA ska gilla vad de hör.

Hur pass högt låter ni era drömmar flyga nu?

– Ganska högt faktiskt, haha. Jag har väl lite släppt alla andra planer för att kunna lägga all tid på det här. Det är nio till fem som gäller nu. Och kvällar med hela bandet, ett par av oss har ju andra jobb. För min del hoppas jag att mina föräldrar är generösa tills jag kan börja tjäna pengar och kommer vi aldrig så långt har det varit en enormt häftig resa. Det vore dumt att inte gå all in nu.