Redan inför årets säsong var Madelen Janogy i valet och kvalet om hon skulle lämna Falköpings KIK för att söka sig uppåt i seriesystemet. Hon var och provtränade med några klubbar, bland annat nyss nämnda Mallbackens IF.

Men inte minst på grund av det faktum att hon hade en termin kvar på Ållebergsgymnasiet gjorde att hon stannade i Falköping och FKIK.

– Det är ingenting jag ångrar, det var bäst just då, menar hon.

Tar chansen

Men nu är hon fri från skolan och har då större möjligheter att pröva lyckan på annat håll. Den 17 juli flyttar hon alltså till värmländska Sunne och börjar spela med Mallbacken, som har en klar ledning i Elitettan och som med stormsteg är på väg mot Damallsvenskan 2015.

Annons

– Jag har skrivit på ett kontrakt för tre månader och det känns väldigt rätt så här i början. Jag menar, skulle det av någon anledning inte funka så är jag ju snart hemma igen. Tre månader går ju fort, säger Madelen.

Jobb och bostad

Hennes nya klubb har fixat ett jobb på en industri, där även andra spelare i laget jobbar. Bostad är också löst, Janogy kommer att dela lägenhet med klubbens amerikanska målvakt Alyssa Whitehead.

– Från Sunne, där vi bor, är det 25 minuters bilresa till träning och match i Mallbacken, men vi är många som samåker, så det är heller inget problem, fortsätter "Madde".

Dubbla känslor

Det är med lite dubbla känslor 19-åringen nu flyttar till Värmland.

– Jag gör det för min fortsatta utveckling, jag känner att tiden verkligen är inne, men samtidigt känns det jobbigt att lämna familj, kompisar och Falköpings KIK. Jag har ju trots allt spelat i FKIK under hela min karriär så här långt, säger hon.

Om bara en vecka går alltså flyttlasset.

– Jag känner mig väldigt taggad, jag vet att jag kommer till ett väldigt spännande lag. Det är väl i så fall mer vid sidan om själva fotbollen jag kanske inte är riktigt redo, nu får jag ju bland annat lära mig att laga mat, avslutar Madelen med ett leende.