Sångerskan är en av Sveriges mest folkkära artister. I fjol blev Jessica Andersson programledare för den nya kärleksspäckade säsongen av "Ensam mamma söker".

Nu har hon klarat av säsong nummer två.

– Det var aningen läskigt att ikläda sig en ny roll, men jag tvekade aldrig att tacka ja när frågan kom. Jag gillar att pröva på nya saker, konstaterar sångerskan.

Blir det en tredje säsong?

– Det är inte klart ännu, men jag hoppas att de tycker att det var tillräckligt bra för att det ska bli en fortsättning, menar Jessica.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och sprida kärlek i tv-rutan ytterligare en höst.

Vad har varit det mest roliga under tv-inspelningarna?

– Det är väl att få stifta bekantskap med nya mammor. Jag har själv varit i deras situation och jag tycker att det är väldigt modigt av dem att ställa upp.

Hon konstaterar att "Ensam mamma söker" är ett väldigt personligt program.

– Vi kommer väldigt nära personerna och det är verkligen speciellt att dejta flera personer samtidigt. Och här får man ju ta del av deras livssituationer.

Under årets säsong kommer vi att få massor av glädje, men även ta del av lite tyngre stunder.

Hur har det varit att vara programledare?

Annons

– Det var otroligt smickrande att få frågan om att leda programmet. Jag älskar utmaningar!

Jessica med tre av mammorna i programmet. Nu är hon nominerad som årets programledare på Kristallengalan.
Foto: Tv3/Johnny Wohlin

Fame Factory

Jessica Andersson slog igenom 2002 i dokusåpan "Fame Factory" på TV3. Sedan dess har hon haft en blomstrande karriär som sångerska och artist. Hon har vunnit Melodifestivalen och varit en av de mest frekventa artisterna under Diggiloo-turnén genom åren.

I år var fjortonde året hon deltog.

– Jessica är en fantastisk talang som programledare och har visat stor närvaro och närhet under inspelningen, vilket är en stor tillgång när tittarna får bekanta sig med mammorna, förklarade Karolina Stallwood, innehållsdirektör på MTG Sverige.

Nu är både Jessica och programmet nominerade till priser på Kristallengalan.

– Eftersom kategorin är folkets pris, så skulle jag bli otroligt glad och tacksam om ni ville lägga en röst på mig. Det är ju ni som bestämmer, avslutar Jessica.