Relaterat: Daniel filmade träffen med gnagardjuret

På fredagsmorgonen var Jimmy Johansson på väg till jobbet. Det var då han fick syn på två älgar vid Norrmalm i Skövde centrum.

– Jag vet inte vad de gjorde, de sprang och letade mat kanske. Här bör de inte vara, tänkte jag, säger han.

På fotot som Jimmy Johansson mejlade till redaktionen ser älgarna ut att vara ganska stora, Jimmy berättar att de såg ännu större ut i verkligheten.

– En kompis skrev innan att det var älgar i stan så jag visste att de var där någonstans. Det är första gången jag ser dem i stan, det är nog inte så vanligt. Jag blev lite paff, säger han.

På väg till jobbet såg Jimmy Johansson två älgar mitt i centrala Skövde.
Foto: Jimmy Johansson

Flera samtal till polisen

Johan Walfridson, stationsbefäl vid polisen i Skövde, berättar att flera personer har hört av sig angående älgarna.

– Det första samtalet fick vi vid kvart i sex men vi har inte varit ute och tittat än, säger han.

Johan Walfridson berättar att sådana händelser inte alltid blir ett ärende för polisen utan att det beror på om det blir en trafikfarlig situation.

– Det har hänt någon gång tidigare att vi har försökt skrämma iväg älgar för att få dem att springa tillbaka till skogen. Men oftast kanske man tar ut en jägare som får försöka fösa iväg dem. Vi får se om det blir något för oss, säger han.

Vid 10.45-tiden sade Johan Walfridson att polisen inte hade fått några fler samtal om älgarna under morgonen och förmiddagen. Därmed bedöms det som sannolikt att skogens konung har rört sig bort från det tätbebyggda området och på nytt är tillbaka i sina rätta hemtrakter.

Annons

Har du fotat/filmat något märkligt i naturen? Mejla till aktuellt@vgt.se.