Planen var ända in i det sista att Johanna Hagström skulle ställa upp i hemmatävlingen Tour de Mösseberg för att försöka försvara sin mångåriga segersvit. När touren drog igång under lördagen fanns dock ingen Hagström på startlinjen. Johanna berättar varför.

Annons

— Jag ska åka senior-SM i Söderhamn i veckan och försöker ladda inför det. Jag har haft en riktigt bra träningsperiod och behöver vila inför det som väntar. Jag pratade med min tränare och han tyckte inte heller att jag skulle köra. Tour de Mösseberg är en tuff tävling och det finns alltid en sjukdomsrisk, berättar Johanna som alltså hoppas på att kunna vara i toppform till nästa veckas SM-tävlingar.

— Det ska bli kul att köra SM, men vi får se vart det leder. Annars är det junior-SM och Scandic Cup som gäller för resten av säsongen, säger hon.

Hejade på ändå

Det har varit hektiska veckor för Johanna Hagström, som först fick ett negativt besked gällande uttagningen till junior-VM i USA. Sedan kom istället glädjebeskedet att hon fick starta i VC-tävlingarna i Ulricehamn, där hon går skidgymnasiet.

Har du hunnit smälta allt som hände förra helgen?

— Knappast, det var hur häftigt som helst, säger Johanna.

Även om Johanna inte tävlade i Tour de Mösseberg så fanns hon kring spåren ändå.

— Jag ska vara på plats och heja på alla, säger en glad Johanna Hagström.