Självklart var det fantastiska sång- och musikinsatser även vid den här avslutningen, bland annat fick de närvarande i Torbjörntorps kyrka lyssna till en vacker solosång, "Our last summer", av Hannah Ringblom.

Därefter följde två lika stämningsfulla duetter, först var det Alva Hedfjärd och Linnéa Strömberg som framförde "Såsom i himmelen" och därefter sjöngs "Vågorna" av Stina Rapp och Olivia Andersson.

Givetvis hade sommarpsalmerna "En vänlig grönskas rika dräkt" och "Den blomstertid nu kommer" en plats på avslutningsprogrammet, där även den unga psalmen 133, Fångad av en stormvind, fanns med.

Vidare var det avtackning av elevrådet, stipendieutdelning samt betygsutdelning och avtackning av niorna, som nu lämnar Gudhemsskolan.

Men som sagt, det som ändå stack ut lite extra, det var talen av kyrkoherde Jonas Hagström samt av rektor Carina Milton Persson.

Rektor Carina Milton Persson var briljant i sitt tal, inte minst när hon vände sig direkt till avgångseleverna.
Foto: Olof Darius
Maja Bergström fick stipendium med rubriken "Årets höjdare" på Gudhemsskolan.
Foto: Olof Darius
Linnea Strömberg och Alva Hedfjärd framförde duetten "Såsom i himmelen" på ett stämningsfullt sätt.
Foto: Olof Darius
Kyrkeherde Jonas Hagström visade stor fingertoppskänsla när han på ungdomars språk och med mycket gester talade om David och Goliat.
Foto: Olof Darius
Olivia Andersson och Stina Rapp genomförde på ett mycket fint sätt "Vågorna".
Foto: Olof Darius
Samtliga stipendiater vid Gudhemsskolans högstadieavslutning i Torbjörntorps kyrka på torsdagen.
Foto: Olof Darius
Efter att ha fått stipendium känns det förstås bra med en stor kram av rektorn som grädde på moset.
Foto: Olof Darius
Som sig bör stod eleverna i år nio i centrum vid Gudhemsskolans högstadieavslutning i Torbjörntorps kyrka.
Foto: Olof Darius
En av de duktiga konferenciererna vid Gudhemsskolan avslutning.
Foto: Olof Darius
Hannah Ringblom solosjöng "Our Last Summer".
Foto: Olof Darius
Elevrådet för det gångna läsåret avtackades som sig bör vid avslutningen.
Foto: Olof Darius

Jonas hittade en helt fantastisk nivå, då han på ett ungdomligt språk och med mycket gester hittade en koppling mellan de elever som nu gick ur nian och den klassiska bibliska berättelsen om David och Goliat. Hans budskap till eleverna var att likt David hänga av sig alla konstiga rustningar och försöka vara sig själva i livet.

Rektorstalet var till en början precis som ett rektorstal brukar vara vid en skolavslutning, men när Carina Milton Persson mot slutet gled över till att prata direkt till avgångseleverna så gjorde hon det med sådan värme och känsla att varje litet ord gick rakt in i hjärtat hos de berörda – och säkert även hos andra i kyrkan.

Annons