Enligt Svenska nationella seismiska nätet (SNSN) uppmättes skalvet till magnitud 2,4 och var på elva kilometers djup. Seismologen Björn Lund uppger för Aftonbladet att liknande skalv inträffar ungefär tio gånger per år.

– Jag tror att det här har känts i trakterna Falköping, Skara, Herrljunga och Vara. De flesta har nog känt det här skalvet som skakningar, säger Lund till Aftonbladet.

Annons

En som kände av skalvet var Pernilla Nordin som bor ganska centralt i Falköping. Hon var hemma när skalvet skedde och blev förvånad.

– Jag satt och drack kaffe med en väninna när det kom ett ljud. Det lät som om något startade en gammal Volvo 740 och varvade. Sen började det skaka i rutorna. Jag blev lite rädd och trodde det var något i huset. Det är ett lägenhetshus men det är garage i källaren och jag trodde att något small där nere, säger hon när vi ringer upp henne.

Skalvet inte bara hördes, det kändes också.

– Det vibrerade lite och rutorna skallrade, det kändes nästan som att soffan flyttade sig.

Pernilla säger att hon upplevt en liknande händelse i Falköping.

– När det var ett skalv i Göteborg kändes det ju även här uppe, men den här gången kändes det mer. Det var lite otäckt faktiskt, hoppas att det inte händer igen.