Det är inte vilka artister som helst som gästar Floby kyrka söndagen den 18 mars. Trumpetaren Magnus Johansson, känd på senare år från tv-programmet Doobidoo och flera soloplattor, kommer att medverka.

Cecilia Kallin är den andra i raden av artister. Hon är numera soloartist, men slog igenom som en av tjejerna i gruppen Timoteij. Hon bor numera i Stockholm, men är född och uppvuxen i våra trakter med föräldrar och övrig släkt runt Falköping.

Proffsig kör

Det tredje benet i artistkavalkaden är Falköpings Sångsällskap under ledning av Ann-Britt Werner. Den mycket professionella kören med 50-talet sångare har i flera år glatt Falköpingspubliken med fantastiska konserter och musikframträdanden med ett antal gästartister.

Kör och solister med härlig musik i en salig blandning förväntas i Floby kyrka. Konserten kommer att koordineras av Ulf Esborn, Sollebrunn, som också medverkar som musiker.

Annons

— En vittgående planering pågår för närvarande för att praktiskt ha allting klart inför konserten. Parkeringsmöjligheter, programblad och organisation i övrigt ska ordnas så att medverkande och besökare ska känna sig nöjda, säger Agne Arnesson från Floby Lions Club.

Speciell fond

Alla biljettintäkter från konserten kommer att tillägnas Cancerfond Väst. Detta är en speciell cancerfond, som inriktar sig på att stödja patientnära forskning för bättre diagnostik och behandlingar för alla drabbade av denna folksjukdom.

Väst står för att forskning ska kunna ske på sjukhusen i Västra Götaland, vilket också bidrar till att skickliga cancerspecialister stannar i vår region. Cancerfond Väst har till skillnad från andra insamlingsfonder en mycket liten administrativ kostnad – under fem procent. En av de ideellt verksamma är för övrigt Lars Brorsson från Falköping. Cancerfond Väst har ett 90-konto och står givetvis under Svensk Insamlingskontrolls regler.

Stort gensvar

Omkostnaderna för konserten sponsras av ett stort antal företag i Floby, Falköping och även Herrljunga.

— Vi har mött ett fantastiskt gensvar från företagen och det betyder att mycket pengar kan skänkas till Cancerfond Väst. Floby kyrka rymmer cirka 500 personer och i dagsläget finns endast cirka 100 biljetter kvar, säger Jan-Olof Falk från Floby Lions Club.

— Det kommer att bli en fantastisk musikstund med ovan nämnda medverkande i en lokal som alldeles särskilt lämpar sig för konserter av detta slag, tillägger han.