Nu är det snart dags för Junikalaset på Hertig Johans torg i Skövde. Efter onsdagens nationaldagsfirande blir det på torsdag, fredag och lördag underhållning för hela familjen.

– Jag tycker vi har ett väldigt roligt program, med allsång gånger två, säger Micael Worbin, som är ansvarig för arrangemanget.

– Torsdagens allsång är lite mer familjebetonad, och fredagens kanske för en lite mer vuxen publik. Vid båda tillfällena är det Showkanalen med Johanna Beijbom som leder sången.

Hela Junikalaset, inklusive nationaldagen, hålls på Hertig Johans torg, där besökarna kan äta mat från sju olika restauranger från en gemensam serveringsyta.

– På lördagen blir det traditionell familjeunderhållning under dagen.

Det blir uppträdande av Hemvärnets musikkår, godisregn, minidisco och familjegympa. Oliver trollkarl showar från scenen innan Martin Lindor och musikskolans musikkår spelar, varefter Dance center studio visar upp sig.

– På kvällen växlar det om och får en mer vuxen karaktär, med band som Simon Swahnström & Lursta sockens husarer och reggaepopbandet Otheas. Det blir också quiz med Tommy Bruhn och som sista punkt kommer det gamla nostalgibandet Noice att spela.

– Vi har tillsammans med krögarna konstaterat att det som drar ordentligt med folk är nostalgi. Musikarrangörerna i Beardman fick uppdraget att sätta scenprogrammet och lyckades få tag i Noice. Det ska verkligen bli kul.

Annons

– Nu hoppas jag bara att solen fortsätter över Junikalaset också. Blir det fint väder så kommer det mycket folk som alla får en trevlig upplevelse, säger Micael Worbin.

Junikalaset arrangeras av Cityföreningen, Next Skövde och Commerce, tillsammans med restaurangerna Den lilla krogen, Compagniet, O’learys, Pinchos, Plateaux, Rådhuset och The Bishop Arms.