LÄS MER: Angklagade spelaren tillgänglig för spel

"Enskilda samtal med de inblandade med en mindre sammansatt grupp ur styrelsen. Samtalen ska leda till till att de inblandade förstår att vi inte tolererar några som helst kränkande beteenden eller meddelande i tal eller i sociala medier. Nolltollerans gäller", skriver Skövde HF i sin åtgärdsplan.

SHF skriver också att en "lagmamma" har tillsatts.

"Lagledningen består endast av män och vi tror att en kontakt, en så kallad "lagmamma" skulle kunna vara ett stöd med allt det praktiska vid sidan om, hjälpa dem i ny miljö och samtidigt vara en länk in i laget men en naturligt daglig kommunikation."

Inledningsvis tar Gunilla Lövfenborg rollen som "lagmamma".

"En sådan person skulle tydligt kunna också kunna upptäcka eventuella konflikter och även kunna agera som en samtalspartner när så behövs"

Annons

När redaktionen sedan når Anders Löfvenborg, vice ordförande i SHF, berättar han att föreningen är nöjd med åtgärdsplanen.

- Vi (styrelsen) satt ner under flera timmar igår och jobbade med den. Vi är nöjda, säger Löfvenborg som har haft ansvaret för ärendet.

Är de inblandade spelarna nöjda?

– Jag tror att de är nöjda med att vi har tagit tag i detta. Nu går vi vidare med samtal.

Spelarföreningen riktade under förra veckan vass kritik mot Skövde HF.

— Jag har pratat med Arne (Johansson, ordförande i spelarföreningen) och han är nöjd med hur vi har tagit tag i det.

Arne Johansson skriver dock i ett sms till redaktionen att han inte har några kommentarer kring "Skövde HF-fallet" just nu.

— Vi är nöjda med att Skövde HF medger att de har en spelare som utsatt vår medlem för hot, kränkningar, förnedring, och sexuella trakasserier. I övrigt har vi inga kommentarer just nu, skriver Arne.

Fotnot: Hela åtgärdsplanen finns att läsa i bildspelet ovan.

LÄS MER: "Vi har stark bevisning mot den anklagade spelaren"

LÄS MER: Julia Böjeryd talar ut - om hoten från lagkamraten