Larmet om branden i Gula kiosken på Wetterlinsgatan kom 01.20 och när räddningstjänsten anlände brann det för fullt både in- och utvändigt i kiosken.

— Den ligger en bit ifrån andra byggnader, så det fanns ingen risk för spridning, säger Tommy Emriksson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Orsaken till branden är oklar och den rubriceras tills vidare som mordbrand, enligt polisens presstalesperson Tommy Nyman i region väst.

— Vi ska göra en teknisk undersökning av platsen för att se om det finns spår som kan ge ledtrådar.

Familjen engagerad

Gula kiosken ägs och drivs av Wiesse Akhlaqi.

Annons

— Men den är egentligen ett familjeföretag, vi alla hjälps åt att arbeta i den, säger Abdulhadi Akhlaqi, när han och hans mamma Rokia synar den förstörda byggnaden på torsdagsmorgonen.

— Kvart över ett i natt ringde grannarna och sa "det brinner i er affär". De hade hört rutor krossas, tittat ut och sett lågor slå ut genom fönstret, säger Rokia Akhlaqi.

Grannarna larmade även räddningstjänsten.

— De var här på fem minuter, säger Abdulhadi Akhlaqi.

Stängde vid midnatt

Rokia Akhlaqi berättar att sonen Wiesse stängde kiosken vid midnatt. Hans mobil hade laddat ur, när bekanta försökte nå honom för att berätta om branden svarade han inte.

— Det trodde han var kvar i byggnaden, säger Rokia Akhlaqi.

I kiosken sålde familjen ett brett sortiment, från matvaror till godis, och bedrev pengaförmedling via Western Union.

— Vi ville försörja oss själva, det var därför vi jobbade i kiosken, säger Rokia Akhlaqi.

Familjen, som kom från Syrien till Sverige för 13 år sedan, har ingen teori om vad som orsakade branden. Nu avvaktar de polisens tekniska undersökning och vad försäkringsbolaget kommer att säga.