I nuläget har de två restauranger, Golfen och Orangeriet, samt catering. I april 2019 ska Mattias Mat öppna en saluhall i "pepparkakshuset" vid Sandtorget och i november i år öppnar de dessutom en ny restaurang i nybyggda Regionens hus.

LÄS MER: Tre av fyra priser till Mattias Mat

– Vår målsättning är att i så stor utsträckning som möjligt servera mat från regionen, säger Mattias Hägg.

Läs mer: Närproducerat tar plats efter turistbyrån

Smaka det lokala

Planen är att de ska flytta in och öppna i princip samtidigt, den första november. I första hand ska restaurangen vara öppen dagtid och förutom att servera dagens lunch även ta hand om husets konferensservice. Menyn ska variera utefter de lokala förutsättningarna.

– Vi behöver tänka lite annorlunda eftersom det ska utgå från regionens råvaror. Vi måste tänka ännu mer utefter säsong och årstider. Det kan vara så att vi har ganska små volymer av vissa grejer under några veckor, säger Mattias.

– Man ska kunna smaka hur en plats smakar och vi vill lyfta alla platser här egentligen. Hur smakar till exempel Grästorp?

Annons

OS-kocken vid rodret

Restaurangen ska ligga på entréplan i hörnet mot Mörkekorset, där de ska ha planteringar och en liten uteservering.

– Vi har också med en ny delägare som blir platsansvarig där. Det är Martin Karlsson, tidigare kökschef på Billingehus, som har tävlat i matlagnings-OS. Det är ett bra sätt att säkra expansionen på.

Läs mer: Skövdekock tog silver i mat-OS

Läs mer: Köksmästaren vann olympiskt silver

"Besatta av att utvecklas"

Just nu söker Mattias Mat personal till alla sina ställen och verksamheter.

– Vi är alltid öppna för att arbeta med duktigt folk och just nu känner jag att vi har bra fart under galoscherna.

Nyckeln till framgång verkar i detta fall vara ett drivet gäng medarbetare som har kul tillsammans.

– Den största delen hänger på att vi tillsammans brinner för att utvecklas. Vi har ganska tydliga mål och har roligt tillsammans, då brukar det bli väldigt bra grejer utav det. I vår bransch så är det också en ständig iver att utvecklas och ta sig vidare, och jag skulle säga att vi nästan är besatta av att utvecklas.

Det lär däremot dröja, åtminstone ett litet tag, innan Mattias ger sig in i ett nytt projekt.

– Jag får försöka lugna mig lite nu. Vi är alltid öppna för nya möjligheter, men nu är det fullt fokus på det vi har. Men man ska aldrig säga aldrig, säger Mattias Hägg.

Mat