Istället för 2019, som det först var tänkt, är Sargon Abraham en blåvitt-spelare redan nu då IFK Göteborg har köpt loss honom från sitt kontrakt med Degerfors.

– Jag växte upp med Blåvitt och har alltid haft en dröm om att få spela för klubben. Att det dessutom blir med omedelbar verkan känns magiskt bra och jag ser verkligen fram att få träffa alla och komma igång direkt. Jag får även passa på att tacka Degerfors för att de gav mig möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare. Nu ska den resan fortsätta i det som alltid varit min favoritklubb, inte minst sedan jag var med och stormade gräsmattan på Ullevi efter guldet 2007, säger Skövdesonen till IFK Göteborgs hemsida.

Enligt GT:s podcast BBpodd kostar Sargon Abraham cirka 350.000 kronor och enligt samma podcast betalar Sargon Abraham en del själv för att lösa sig från sitt kontrakt med Degerfors.

– Det vill jag inte kommentera, säger han.

Redan på torsdagen gjorde Abraham sin första träning med IFK Göteborg. Senare under dagen kom även beskedet att han är spelklar och uttagen inför dagens match mot Sirius.

– Oerhört inspirerande och mäktigt att få uppleva atmosfären från planen, säger han till IFK Göteborgs hemsida.