Läs också: Förlust för Skövde IK – playoffplatsen utom räckhåll: "En besvikelse och en tomhet"

Onsdagen blev en dag i moll för Skövde IK. Förlust med 5–2 borta mot Malung gjorde att hoppet om att vinna serien och ta sig till uppflyttningsplayoff definitivt försvann.

Men i går indikerade klubben om lite nyheter i dur. Under torsdagskvällen la SIK till att börja med ut en liten aptitretare, två emojis symboliserande en hand med en penna och en annan hand med tummen upp.

Således ett tecken på att ett kontrakt hade skrivits på, och lite mindre än ett dygn senare är det även bekräftat.

"Viktig person i omklädningsrummet"

Via sin hemsida meddelar Skövde IK att Henrik Thegel har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Härligt att kunna skriva på med Henrik så pass tidigt. Henrik har under den gångna säsongen tagit ett stort ansvar i ett ungt lag. Han är en viktig person i omklädningsrummet med sin ödmjukhet, träningsvilja och rutin. Henrik är en skicklig spelare och håller hög division 1 nivå. Han är driven och vill fortsätta utveckla sitt spel, en härlig attityd till sporten och en bra förebild för lagkamrater samt ungdomar/juniorer i föreningen. Med andra ord är vi väldigt glada över att han valt att stanna, säger Skövde IK:s sportgrupp till klubbens hemsida.

Annons

Läs också: Uppgifter: Skövde IK-produkt klar för allsvensk klubb

29-årige Thegel kom till klubben för två säsonger sedan från Södertälje SK. Sedan dess har han varit en av lagets mest framstående spelare och har bland annat stått för flest poäng i laget under den snart avslutade säsongen (23 poäng under grundserien, 19 under fortsättningsserien).

Thegel själv är nöjd med att fortsätta sin karriär i Skövde.

– Det känns mycket bra. Jag och familjen trivs utmärkt i både staden och klubben. Framtiden känns ljus och jag ser redan fram mot nästa säsong trots att vi ännu inte riktigt avslutat denna, säger han.