Stjärnklart är en stjärnsamling, likt Diggiloo, som istället riktar sig mot julpubliken.

Årets artistskörd är Melodifestivalsvinnaren Robin Bengtsson, Lasse Berghagen, Linda Bengtzing, E-type, Wiktoria, Margaret och Kaliffa från Hoffmaestro. Konferencier blir Kenny Mattsson.

Dan före dan före dan före dopparedan, alltså den 20 december, kommer de till Sparbanken Lidköping Arena.

– Det är verkligen en rejäl blandning. Det känns spännande, det är väldigt spridda skurar i både genrer och åldrar. Det ska bli spännande att stå på scen och åka ut och lära känna varandra, säger Robin Bengtsson.


Är det någon som du inte har jobbat med tidigare?

– Jag har inte jobbat med Kaliffa, E-type och Margaret.

Är det någon som du är extra intresserad av att göra något med?

– Så långt har jag inte tänkt än, jag vill nog göra något med alla.

Det är inte första gången som Robin ger sig ut på en sådan här samlad turné, bland annat var han med i Diggiloo förra året. Han menar att sammanhållningen som blir mellan artisterna är det som är bäst med såna här projekt.

Annons

– Sedan är det att lära känna nya kollegor också. Sen så hjälps man ju åt att dra publik, man behöver inte dra hela lasset själv. När man är på scen är det som det brukar annars. Men det är en trygghet och extra roligt att jobba med andra artister.

Hittills är det inte klart hur själva showen ska bli, men enligt producenterna kommer det att fokuseras mer på partystämning och så ska de även försöka få inte lite jul.

– Det kan det absolut bli, även om det inte blir flera timmars julmusik. Men ett litet inslag får vi nog ha, säger Robin fortsatt berättar att de inte har börjat spåna så mycket än.

– Jag har inte heller personligen kommit in i de tankarna mer än att försöka hitta roliga samarbeten, men det finns inget konkret. Vi ska ses allihop och ha workshops innan vi drar igång, så det blir nog mer klart under sommaren kan jag tänka.

Relaterat: Diggiloo-gänget som vågar överraska