När det inte blev någon korpfotboll våren 2016 på grund av för få anmälda lag så försökte man istället göra förändringar för att locka till en höstserie. Inte heller då visade tillräckligt många lag intresse, och det blev ett år helt utan korpfotboll.

Nu har SISU Idrottsutbildarna, Sports for You, IFK Falköpings FF och Falköpingskorpen tillsammans startat ett projekt för att dels återuppväcka korpfotbollen, och samtidigt också integrera de invandrargrupper som finns i staden.

— Många av dem älskar att spela fotboll, men alla har ännu inte hittat vägen till någon förening. Tanken är då att alla skall kunna delta via Falköpings korpförening i motionsfotbollen, menar Håkan Andersson som är en av personerna bakom projektet.

Serien kommer att spelas vardagskvällar på Ållebergsområdets konstgräsplaner under april och maj. Man bildar själv ett lag tillsammans med sina kompisar och anmäler sig sedan på Korpens hemsida. Det är 7-mannafotboll som gäller, och på planen får max en aktiv fotbollsspelare finnas med.

— Vi hoppas på fotbollsfest med mycket publik runt planerna dessa kvällar och att alla får nya bekantskaper genom fotbollen, säger Håkan Andersson.