Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Olyckan inträffade vid 19.15-tiden på måndagen. Enligt räddningstjänsten var det en traktor och en lastbil som kolliderade längs med vägen. Lastbilen åkte av vägen och ner i diket medan traktorn blev stående på vägbanan.

Enligt polisen avled föraren i traktorn direkt på platsen.

— Traktorn blev påkörd bakifrån av lastbilen och föraren i traktorn avled dessvärre direkt på platsen, säger Matias Skarin, som är inre befäl hos polisen i Skövde.

Föraren i traktorn ska vara hemmahörande i trakten. Han ska vara född 1957.

Annons

— En anmälan har upprättats om vårdslöshet i trafik. Vi kommer att ta hela ekipaget i beslag för att titta så det inte är något tekniskt fel, så som bromsar eller annat på fordonet, säger Matias Skarin.

Det var länge stopp i södergående riktning längs med vägen och vägen stängdes av under en tid på natten medan lastbilen bärgades. På tisdagsmorgonen hade vägen öppnats igen.

Anhöriga till traktorföraren har underrättats.

På tisdagsförmiddagen kunde spår av olyckan ses i form av det kraftigt skadade vägräcket. De båda fordonen var bortforslade från platsen. Nu återstår utredningsarbetet.

— Vi startar utredningsarbetet med en gång genom platsundersökning och förhör, säger Carin Olsmyr, gruppchef för trafikutredningen hos polisen.

Det finns vittnen till olyckan och de ska förhöras, men så långt har polisen inte kommit ännu. Lastbilschauffören har heller inte förhörts.

— Vi vet inte så mycket ännu, säger Carin Olsmyr.