Division 4 norra, som kan vara en av de mest intressanta seriesammansättningarna på flera år, är galet spännande att följa.

Där finns det kvalitetsspelare i nästan alla lag som hade kunnat gå in i de flesta division 3-lag. Jag tänker på bland andra Åsarp/Trädets Calle Gustavsson, TG&IF:s Nils Liljebo, Skaras Jakob Söderberg och Rasmus Holmqvist samt Per Westerberg som vid 33 års ålder fortfarande levererar mål efter mål i ENV.

De två lagen som imponerat mest så här långt är utan tvekan Tidaholms G&IF och Åsarp/Trädet. Visst, många hade räknat med Å/T i toppen och det är lätt att sitta och skriva att man är imponerad av ett lag som leder serien när en tredjedel av säsongen är spelad.

Värvningen av Elvedin Kusturica gjorde inte laget sämre. Å andra sidan drabbades kuggen Anton Johansson av en skada som förmodligen håller honom borta hela säsongen.

Men att ändå lyckas leva upp till förväntningarna och att sex omgångar in i serien ännu inte förlorat skvallrar om att Peter Uvestens gäng kommer att vara att räkna med framöver.

På mittfältet finns Linus Johansson som verkar vara outtröttlig. En härförare som behärskar många delar av spelet. På kanten finns alla försvarares skräck i Carl Gustavsson som både kan spela fram och göra mål.

Annons

Att laget kryssade mot Skultorp var väl en mindre plump, men som serien har startat lär man ha råd att tappa någon poäng här och där.

Tidaholm imponerar

Ett lag som inte har förlorat sedan premiären är Tidaholms G&IF. Under ledning av den nye tränaren Jonathan Guggenheim har flera egna produkter fått chansen.

Senast i onsdags fick Jacob Bohman, född 1999, tio minuter i segermatchen mot Skultorp. Att såna killar pallar trycket är ett tecken på att Guggenheim och Tidaholms G&IF gör någonting rätt.

Om mittfältaren Nils Liljebo blir kvar efter sommaruppehållet återstår att se. Det är en klasspelare som jag vet att många tränare kastar långa blickar mot.

Man kan inte låta bli att imponeras av TG&IF. Med ungdomarnas intåg har också Ashur Gewargis hamnat lite i skymundan. Faktum är att Gewargis har gjort sex mål och leder skytteligan i fyran.

Där bakom har Falköpings FK smugit sig med på ett hörn. Tränaren Mikael Smedberg har fått en bra start på sin tränarkarriär och har fina lirare i Edvin Ekholm och Mikael Eriksson att förlita sig på.

Däremot undrar man hur Vara mår. Laget har bara fem segrar under 2017 (två mot division 6- och 4-lag i DM, en träningsmatch och två i serien).

När jag pratade med Kristoffer Ejdestig efter förlusten mot Ulvåker lät han mitt i besvikelsen uppriktigt optimistisk om framtiden. Det är ett gott tecken för Vara, som man inte ska räkna ut riktigt än.

Samtidigt kan man heller inte låta bli att tycka lite synd om Tibro AIK. Att en sån anrik klubb slåss i botten av division 4 är ovärdigt.