Rotarian har Gudhemsbon Lars-Erik Kullenwall varit sedan 1994 då han blev invald i Falköpings rotaryklubb. Han kom in i styrelsen ganska omgående och har haft posten som såväl sekreterare och president.

Lars-Erik har också haft uppdraget som sekreterare i distriktet som omfattar Skaraborg tillsammans med Jönköpings län förutom Tranås. Det är ett distrikt med 2 400 medlemmar i 46 klubbar, och som kan stoltsera med att vara det enda distriktet i Sverige med ett ökande medlemsantal.

Redan förra sommaren valdes Lars-Erik Kullenwall till blivande distriktsguvernör och sedan dess har han förberett sig inför den kommande uppgiften.

– Det är en styrka inom Rotary, att man får en inskolning och tid att sätta sig in i vad som förväntas av en, säger Lars-Erik Kullenwall.

Eget motto

Guvernörsskiftet, när han tar över efter nuvarande guvernören Anders Lindberg från Billingen rotaryklubb, äger rum den 26 juni på Kurorten Mösseberg.

Annons

Som motto har Lars-Erik Kullenwall valt: Rotary ett unikt yrkesnätverk - utnyttja detta och utveckla Rotary.

Själv är han sedan ett par år tillbaka pensionerad från sin tjänst som lektor i ekonomi på Ållebergsgymnasiet, vilket förstås ger honom tid och möjlighet att ta sig an uppdraget som guvernör för distrikt 2380 på ett helt annat sätt än om han varit yrkesverksam.

Från hela världen

Att Rotary är en världsomspännande organisation blev tydligt inte minst under den veckolånga vistelsen i San Diego, USA, där Lars-Erik Kullenwall deltog i en utbildning för blivande distriktsguvernörer.

– Det är obligatoriskt för alla, och cirka 530 distriktsguvernörer från hela världen hade samlats. Det var en fantastisk upplevelse och mycket välorganiserat. Dagarna var fyllda av seminarier och olika workshops, säger Lars-Erik Kullenwall och berättar om en intensiv utbildningsvecka.

Under USA-resan i januari reste han tillsammans med hustrun Marianne också till Orlando där de fick tillfälle att besöka flera Rotaryklubbar i området och även bodde hemma hos Rotarymedlemmar. En tur till South Carolina där Lars-Erik har släktingar blev det också för paret innan det var dags att återvända till Sverige.

I höstas deltog Lars-Erik Kullenwall också i en annan förberedande sammankomst för blivande distriktsguvernörer i Sankt Petersburg där dagarna fylldes med olika typer av grupparbeten.

Besök hos klubbarna

Han står nu med andra ord väl rustad inför sitt nya uppdrag som han ser fram emot att ta sig an. Under året som guvernör ska han besöka samtliga 46 klubbar i distriktet, under sommaren väntas besök från Australien och till våren är Falköping värd för den årliga distriktskonferensen som hålls på Ållebergsgymnasiet. Bland mycket annat.

– Jag är väldigt ödmjuk inför uppdraget, säger Lars-Erik Kullenwall som snart tar ytterligare ett steg i sitt engagemang inom Rotary.

– Som distriktsguvernör blir det en dimension till.