Tillslaget i Jönköping genomfördes vid 08-tiden på söndagsmorgonen då n vinröd Volvo kraschades in i butikens entré. Bilen har backats in genom butikens jalusier, det skyddsstängsel som finns för att försvåra inbrott.

Engströms Urmakeri säljer exklusiva klockor, men det var på morgonen ännu oklart vad tjuvarna fått med sig.

— Vi arbetar efter teorin att det är exklusiva klockor som har stulits, säger Mariana Persson, vakthavande befäl på polisen i region Öst.

Annons

Polisen har gjort stora avspärrningar på Barnarpsgatan i Jönköping och tekniker arbetar på platsen för att säkra spår.

Polisen har uppgifter om att tre gärningsmän ska ha sprungit från platsen efter kuppen och att de sedan har försvunnit i en mörkgrå Audi av kombimodell.

— Troligen har de använt falska registreringsskyltar på bilen, säger Mariana Persson.

Under lördagsmorgonen inträffade en likartad kupp mot en urmakare i centrala Skövde. Även i det fallet så gick polisen ut med att de spanade efter en mörkgrå eller svart Audi av kombimodell.

— Naturligtvis är det så att förundersökningsledarna i Jönköping och Skövde under förmiddagen har varit i kontakt med varandra. Det är ju ett väldigt likartat modus i båda fallen, säger Mariana Persson till tidningen vid 12-tiden på söndagen.

Polisen i region Öst säger att en grå Audikombi även observerades vid ett brott på fredagen. Då hade en matbutik i Åtvidaberg i Östergötland utsatts för ett rån.

Om de tre händelserna kan ha ett samband med varandra är inte känt.

FOTNOT: Texten uppdateras