Sjukvårdarna konstaterade att 26-åringen trots allt mådde relativt bra, men de tog med sig hans medicinbruk och den narkotika han hade kvar. Efter ett tag började mannen skylla de försvunna drogerna på paret han besökte och ganska snart eskalerade bråket.

Slog med stolsdel

Plötsligt överföll han mannen i bostaden genom att utdela flera slag, bland annat med en stolsdel han slitit loss och som träffade offrets huvud, armar och ben. Dessutom stack han honom med ett vasst föremål.

Åklagaren bedömer brottet som grov eftersom misshandel hållit på under en längre period och att den utsatte fick omfattande skador. Misshandeln orsakade smärta, blodvite, blåmärken och en fraktur på vänster arm.

Misshandlade kvinna

Sedan gav han sig också på kvinnan genom att utdela sparkar och slag, bland annat med stolsdelen, som träffade hennes huvud, bröst, rygg, armar och ben. Dessutom kastade 26-åringen henne mot en trappa och det slutade att offret föll ner från trappan och fick flera skador.

Liggande på golvet har hon sedan blivit slagen och sparkad överallt på kroppen. Samma sak hände hennes man.

Kvinnan fick smärta, blåmärken, blodvite och en fraktur på vänster hand. Dessutom tillbringade hon natten på sjukhus. Även i den här delen anser åklagaren att brottet är mycket grovt och 26-åringen vid tillfället visat särskild hänsynslöshet.

Gjorde husrannsakan

Efter händelsen gjorde polisen en husrannsakan i de drabbades bostad. I hallen såg utredarna en stol ligga, delvis trasig och det saknades bland annat ett armstöd.

Annons

I anslutning till hallen låg ett vardagsrum, där fanns sönderslagna möbler och prydnadssaker. Även själva vardagsrumsbordet låg upp och ner.

Patrullen tog sig upp på ovanvåningen där köket är placerat. Där var det oreda och en hel del blod anträffades i anslutning till köksbordet och på golvet. Det fanns även blodstänk på vissa av skåpsluckorna och på en vägg.

I ett av köksfönstret låg en del av vad patrullen tror en rest av det armstödet från den sönderslagna stolen, som anträffades i hallen. Träbiten var delvis täckt av blod.

Tvingade kvinna kvar

Redan den 25 maj hade han stämt träff med en kvinna i Axvall. Tanken var att hon skulle sova över en natt. Allt började lugn, men på kvällen började 26-åringen att uppföra sig märkligt. Bland annat blir han arg när hon inte vill följa med honom ner i tvättstugan.

Den åtalade har då sagt att åt henne att hon kan åka hem. Kvinnan har då ring till sin pappa som då ska köra och hämta henne.

Övertala

Då har 26-åringen plötsligt ändrat sig och försökte övertala sin gäst att stanna. Hon gick då mot lägenhetsdörren och fick något kastat mot sig som träffade henne i huvudet. Den utsatta fick ont och hon har berättat att "det sjöng i huvudet".

Mannen tvingade sedan henne att ringa sin pappa och då pratade 26-åringen med honom och sa att han inte behövde komma.

Kvinnan flyr

Under tiden som telefonsamtalet pågår tog kvinnan chansen att fly, hon hoppade ner från balkongen på 2:a våningen och landar på ett bord som gick sönder.

Avståndet mellan fönstret och marken är fem meter.

Den utsatta tänkte att "hellre bryter jag benen av mig än att bli misshandlad och ihjälslagen". Det som drev henne till att hoppa var att hon var så rädd för att bli dödad av 26-åringen.

Utanför mötte hon en kvinna som hjälper henne. När hon senare fick tillbaka sin telefon är den trasig.

Hotar polis

När han greps i centrala Skara den 12 juli var han först lugn, men väl inne i polisbilen blev han våldsam och hotfull. Bland annat försökte han bita en av poliserna i handen och sa bland annat;

– Om du inte hade på dig din väst hade jag bankat ner dig, din jävla snut, tänk om jag hittar var du bor. Tänk om jag kommer till där du bor.

Han döms även för ytterligare knivhot och för att ha gjort våldsamt motstånd i butiker när han försökt passera kassorna med stulna varor.

Listan över brott är mycket lång.

Fängelse och skadestånd

Han döms för fyra fall av misshandel, olaga frihetsberövande, två fall av olaga hot, olaga intrång, ofredande, snatteri, rån, olovligt brukande, skadegörelse, hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Straffet blir fängelse i 16 månader.

Han ska också betala skadestånd till kvinnan han misshandlat 16 300 och hennes man får 17 500 kronor. Kvinnan som hoppade ut genom fönstret får 6 758 kronor och två, två män som hotats får 11 150 kronor respektive 8 000 kronor. En kvinna han knivhotat får 16 000 kronor.

Hot