Den ideella föreningen Skaraborgs unga stjärnor arbetar bland annat för att barn och ungas utveckling. Att skapa mötesplatser och samtidigt öka förståelsen i samhället är ett grundsyfte.

Talangtävlingar är en viktig grundpelare i föreningens arbete. I slutet av oktober planeras nästa insats för att göra skillnad.

Mysdag

Då ska barn till åtta ensamstående föräldrar i Skaraborg få samlas till en riktig stjärndag på Nyeport i Skövde.

– Vi vill verkligen skapa en mysig dag för de här barnen, säger Eva Björk, föreningens grundare och initiativtagare till arrangemanget.

Annons

Dagen planeras tillsammans med två av de ungdomar som tidigare har visat framfötterna i talangtävlingen. Benjamin Nilsson deltog förra året och Sanna Wermelin vann årets tävling. Båda kommer från Falköpingsområdet.

– De här ungdomarna är jättefina förebilder. De kommer att vara med under dagen, och bland annat stå för musikaliska inslag.

En av programpunkterna är att barnen, som ska vara 7-12 år gamla, får laga mat tillsammans. Avslutning sker i form av den senaste Disneyfilmen med tillhörande snacks.

Med sig hem får deltagarna någonting som föräldrarna har tipsat om att de saknar. Bland presenterna finns även en hemlig gåva från Showkanalen.

Nu hoppas gänget bakom stjärndagen att ensamstående föräldrar tar chansen och ansöker för sina barns räkning.

- Det ska bli väldigt roligt. Jag älskar barn och det känns bra att få göra en skillnad, säger Sanna Wermelin.

Intresseanmälningar kan göras till Eva Björk via eva@skaraborgsstjarnor.se