Larmet om den eldhärjade byggnaden kom till SOS klockan 14.22 på söndagen.

– En maskinhall som brinner och inuti har några mindre gasolflaskor exploderat. När vi kom fram till brandplatsen hade taket rasat in och byggnaden var övertänd, säger stabsbrandmästaren Kent Johansson.

Enligt räddningstjänsten ska flera motorcyklar ha förstörts inne i den övertända maskinhallen.

Drygt 15 meter ifrån elden låg ett intilliggande bostadshus, som dock klarade sig undan lågorna.

– Vi jobbar just nu med att skydda huset i fråga så att elden inte sprider sig. Åt maskinhallen kan vi inte göra någonting, säger stabsbrandmästare Kent Johansson, också det inledningsvis.

När tidningen en stund senare på söndagseftermiddagen var i kontakt med Skövdepolisen, uppgav stationsbefälet att ingen person misstänks för brott i samband med branden.

– Ladan är nu helt nedbrunnen och inuti ska det alltså ha funnits små gasflaskor. Men jag vet inte om någonting annat kom till skada, säger stationsbefälet.

Maskinhallen användes enligt polisen som ett förråd.

I ytterligare en senare kontakt under söndagen uppgav räddningstjänsten att branden spridit sig till en vedbod i närheten av den eldhärjade maskinhallen.

– Vi kommer att vara på platsen i ett par timmar till i alla fall för att försöka släcka vedbranden, säger Kent Johansson vid räddningstjänsten.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med söndagens händelse vid Tovarp, Göteve utanför Falköping.

Annons