Larmet om olyckan kom strax före klockan 22.00 under fredagskvällen. En lastbil hade då av oklar anledning vält i närheten av trafikplats Månseryd, strax söder om Bankeryd, och hamnat på sidan över hela södergående körfält.

– Den blockerar körfältet söderut. I norrgående körfält sticker delar av mitträcket ut men det ena körfältet norrut är öppet, sa Elin Isfall, insatsledare på räddningstjänsten.

Lastbilschauffören ska ha tagit sig ur lastbilen på egen hand och var vid medvetande men fördes till sjukhus med ambulans, uppgav räddningstjänsten. Enligt polisen ska mannen inte ha fått några fysiska skador.


Foto: Privat

Polisen misstänker att chauffören, som är en man i 25-årsåldern, var berusad eller drogpåverkad vid olyckstillfället, och han misstänks i nuläget för vårdslöshet i trafik.

Det var inget läckage av diesel från tanken, men bärgningen fick göras försiktigt, uppgav räddningstjänsten. Bärgningen pågick stora delar av natten, först under tidig lördagsmorgon meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på vägen.

Olyckan inträffade i närheten av Trafikplats Månseryd, söder om Bankeryd.
Foto: Pär Grännö