I en intervju i Falköpings tidning, med anledning av ett besök i Skaraborg påstår Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ (Fi), att inget parti driver HBT-frågor lokalt i Falköping.

Partiledare Schyman är dåligt påläst om de initiativ, motioner och enkla frågor vi Liberaler drivit under flera år i just HBT-frågor. 

Liberalerna i Falköping har bland annat motionerat om att kommunen skulle HBT-certifiera/diplomera minst en omsorgsavdelning.

En motion som avslogs av den socialdemokratiskt ledda majoriteten. Istället utbildas all personal i socialtjänsten i mångfaldsfrågor som omfattar även HBT-rättigheter om arbetet görs på rätt sätt. Vi Liberaler stödjer så klart detta. 

Annons

Vi ser gärna att fler partier blir drivande i dessa frågor men att som Gudrun Schyman påstår att ingen tar i frågorna är direkt felaktigt. 

När liberaler arbetar med HBT-rättigheter såväl nationellt som lokalt gör vi det nämligen på riktigt. Vi väjer inte för det obekväma. Vi relativiserar inte hedersrelaterat våld och förtryck. Vi använder inte regnbågsflaggan utan att ge den innehåll. Vi står upp för att Skaraborgs och Falköpings HBT-personer ska våga vara öppna var de än befinner sig. Vi kommer fortsätta arbeta hårt för att alla skall känna sig välkomna och trygga i Falköpings kommun. 

Kommunen är en av de största arbetsgivarna. Den har ett stort ansvar som offentlig förvaltning att gå före och visa vägen när det kommer till HBT-frågor och -rättigheter. 

Därför avser vi att under året komma med fler förslag för att ge den gruppen stöd. 

Vi ser gärna stöd från alla partier där och då. Även från Feministiskt Initiativ. 

Maria Jern, Liberalerna Falköping, Mottagare av RFSL-Skaraborgs HBTQ-pris 2017 

Annika Carp, Liberalerna Falköping, Gruppledare