På grund av renoveringarna i centrala Skövde så kommer det att bli lite mindre kvadratmeter för Matfestivalen att breda ut sig på i år än vad som har varit fallet tidigare år. Men det har alltså inte påverkat hur många som vill vara med och servera mat.

Listan för årets restauranger är spikad - och något bortfall är det inte tal om.

- Det är i princip samma som tidigare år. Det har fallit bort någon och tillkommit någon, men det är bara normalt. Vi var ganska tidigt ute och sa att vi kommer att genomföra Matfestivalen i år också men att det blir på lite mindre ytor. Och alla har accepterat det utan problem och sagt att de ändå vill vara med. Så det är verkligen skönt, säger Micael Worbin som är evenemangsansvarig på arrangören Next Skövde.

Hur går förberedelserna annars inför årets festival?

- Allting går som det ska. Vi håller på med lite kompletteringar till tillstånden just nu, men annars är allting som det ska. Så vi ligger bra i fas.

Vad står på agendan närmast för er del?

- När vi alla är tillbaka från semestern igen i augusti så går vi in i detaljplaneringen så att säga. Då ska menyerna komma in och det ska tryckas kartor och så vidare, säger Micael Worbin.

Årets Matfestival i Skövde sker den 31 augusti och den 1 september.

Annons