Nu ska SSU Skaraborg fokusera på värvning och kampanj med målet att Socialdemokratera vinner valet i höst.

— Jag är hedrad över att ha fått förtroendet att fortsätta leda distriktet. I år ska vi bli en ännu starkare politisk kraft och organisera ännu fler unga i Skaraborg, säger Lina Ahl.


Under 2018 kommer SSU Skaraborg fokusera på utåtriktad verksamhet såsom kampanj på skolor. Inför valet har SSU Skaraborg två mål; att organisera fler medlemmar och att fler unga ska rösta på Socialdemokraterna i valet i september.

Annons

— Socialdemokraternas stora utmaning inför valet 2018 är att övertyga fler unga. Vi i SSU har en viktig roll i det arbetet, säger Lina Ahl.


Distriktsårskonferensen beslutade bland annat om att ta ställning för avgiftsfritt fritids för alla barn, att studenter ska ha rätt till ett ekonomiskt bidrag vid köp av glasögon samt att inga avgifter relaterade till utbildningen ska tas ut i grund- och gymnasieskolan.


SSU Skaraborg har sedan många år ett samarbete med systerorganisationen AUF i Norge och distriktsårskonferensen gästades av tre representanter från AUF Akershus.

— Intresset för internationella frågor är stort i SSU och det känns kul att vi har ett starkt samarbete med AUF. Vi var och hälsade på dem i höstas och nu kom de till oss. Det stärker oss med internationella utbyten, avslutar Lina Ahl.

Den nyvalda distriktsstyrelsen i helhet


Ordförande: Lina Ahl, Falköping, omval
Kassör: Mattias Ezelius, Tidaholm, omval
 Facklig ledare: David Bayard, Falköping, nyval
 Ledamot: Michelle Hjerp Holmén, Tidaholm, omval
 Ledamot: Jesper Ekblad, Skara, omval
 Ledamot: Evelin Frisk, Skövde, omval
 Ledamot: Elin Hjärtqvist, Skövde, nyval
 Ledamot: Samuel Lundell, Götene, nyval
 Ledamot: Fannie Levin, Tidaholm, nyval