Linda Olofsson tävlade i 50 m gevär tre ställningar (3 x 20 skott) och fick chansen att testa de kommande olympiska skjutbanorna i Rio de Janeiro.

Det började bra för henne när det vad dags för elimineringsomgången på torsdagen. Olofsson fick ihop 581 av 600 poäng (193 i knä, 195 i liggande och 190 i stående).

En dag senare var det dags för huvudtävlingen, men tyvärr gick det då lite tyngre för Linda, inte minst i det stående skyttet. Totalt fick hon 575 poäng (191 i knä, fina 199 i liggande och 185 i stående).

Väldigt besviken

Annons

— Linda gjorde ingen tokig insats, men fick helt klart för dålig utdelning i det stående skyttet. Hon var väldigt besviken över det. Även i det knästående skyttet saknas det såklart någon eller några poäng för henne, sa Mats Eriksson efter tävlingen.

Lotten tolva

Linda slutade därmed på 32:a plats, medan den andra svenskan i tävlingen, Lotten Johansson från Ramselefors, blev tolva. Hon sköt totalt 582 poäng och var endast två poäng från att gå till finalskjutningen.

Noterbart är att i elimineringen på torsdagen hade Lotten Johansson 577 poäng och var då alltså slagen av Linda Olofsson med fyra poäng. Det visar bara hur snabbt det kan svänga i en sport som skytte och hur små marginaler det handlar om.

— Innan vi åkte till Rio var vi förhoppningsfulla när det gällde tjejerna och vi hade tyckt det hade varit roligt med en finalplats. Nu blev det inte så, men vi närmar oss de bästa, summerade Mats Eriksson.

Noterbart är att kroatiskan Snjezana Pejcic slog nytt världsrekord med 594 poäng.