När Lundsbrunns kurort blev ett flyktingboende med nära 800 platser för asylsökande fördubblades samhällets folkmängd. Nyligen gick det åt motsatt håll, då Migrationsverket avvecklade boendet och alla som bott där skickades vidare. Idag står kurorten i princip tom, och ägaren Kamran Redjamand har inte bestämt sig för hur de ska gå vidare med verksamheten.

Vad händer just nu?

— Vi har några olika intressanta ingångar. Det diskuteras och jag har ingen kommentar än, säger Kamran.

Det ryktas om att du ska sälja kurorten, stämmer det?

Annons

— Jag utesluter inte att sälja. Vi har flera olika intressenter och flera olika konstruktioner med olika inriktningar.

— Det är dels inriktningar som är helt i linje med den tidigare verksamheten med integration, eller delvis i linje med det, eller något helt annorlunda. Jag vill inte ställa dem mot varandra och utesluter ingenting. Vi får se vilken motpart vi kommer överens med och dagen då vi är klara kan jag kommentera det vidare.

När ungefär tror du att det blir klart?

— Jag vet inte hur pass lång tid det kommer att ta. Det får ta den tiden det tar.

Det finns fortfarande personal på plats, vad sysslar de med?

— Det är ett omfattande underhållsarbete som pågår.

Hur känns det nu när boendet är avvecklat, hur har den här tiden varit?

— Det är som vi har skrivit på vår hemsida: Vi har avslutat ett stolt kapitel. Och vi har gjort det vi ska, vilket är att tjäna och serva människor på ett eller annat sätt.

Vet du något om vart de boende har tagit vägen?

— Det vet vi inte, och det är inte vår uppgift att hålla reda på det heller. De fick vår hjälp och vårt stöd så länge de var på kurorten och jag hoppas att de får det lika bra där de är nu, säger Kamran Redjamand.